לאן נעלמו האמנים שהביאו לנו את הלהיטים הכי גדולים של שנות ה-2000?

הם מתחילים בקטן, פורצים בגדול, ואז נעלמים כעבור רבע שעה מטאפורית • הכירו את האמנים של שיר אחד - ה"וואן היט וונדרס" - זמרים ולהקות שכבשו את המצעדים פעם בודדת והתפוגגו כלעומת שבאו • בסדרת הכתבות הבאה איגדנו כמה מהם, בחלוקה לעשורים כדי שיהיה יותר נוח, וניסינו לגלות מה הם עושים כיום • והפעם, הכתבה האחרונה בסדרה: העשור הראשון של שנות ה-2000

להקת קרייזי טאון בקליפ "Butterfly". צילום: יח"צ

תהילה, במיוחד בעולם המוזיקה, היא דבר חמקמק. רגע אחד אף אחד לא מכיר אותך, ושנייה לאחר מכן אתה על גג העולם - חולש על מדורי הרכילות ועל המצעדים, חותם למעריצים לפני שהם מתעלפים, סוגר על קמפיינים נחשקים ומוזמן להשקות הכי שוות. תענוג. אך כעבור רבע שעה מטאפורית, לאחר שההתלהבות סביבך שככה והזרקורים מוסטים לעבר המחליפים שלך, אתה מפנים שהכל זמני - בטח אם אתה אמן של שיר אחד, מה שנקרא "וואן היט וונדר".

איך מצטרפים למועדון האקסקלוסיבי-אך-המבאס הזה? יש שני כללים פשוטים: אם הוצאת להיט ענק שאנשים עדיין זוכרים אחרי כמה שנים - אבל מתקשים לזכור מי עומד מאחוריו, ואם לא שיחזרת את ההישג אחרי אותה יצירה מכוננת, אז תנחומינו, נראה שאתה אשש"א (אמן של שיר אחד). בסדרת הכתבות הבאה איגדנו את כמה מהוואן היט וונדרס הגדולים בחלוקה לעשורים, וניסינו לבדוק מה עלה בגורל האמנים והלהקות שקנו את עולמם בזכות שיר אחד, אך התפוגגו מהר מאוד לאחר מכן. והפעם, הכתבה האחרונה בסדרה: העשור הראשון של שנות ה-2000.

קרייזי טאון – Butterfly" (2000)"

לרוע המזל, הלהיט הענק הזה חזר לתודעה לפני כחודשיים עם מותו של סולן להקת קרייזי טאון, שיפטי שלשוק, בנסיבות טרגיות בגיל 49 בלבד. מבחינה מוזיקלית נטו מדובר בשיר ראפ-רוק לא רע בכלל, שייצג נאמנה את טרנד הנו-מטאל של אותה תקופה וסימפל את השיר "Pretty Little Ditty" של הרד הוט צ'ילי פפרז. "Butterfly" כבש את צמרות המצעדים בלא מעט מדינות, ביניהן ארה"ב, אוסטרליה, גרמניה, פולין ויוון, אבל גם היה הלהיט היחיד של קרייזי טאון, שהסתפקה בשלושה אלבומי אולפן בלבד.

איפה הלהקה כיום: עם מותו של שיפטי, שהיה הכוח המניע של קרייזי טאון, הלהקה למעשה התפרקה ביוני האחרון. כמה חודשים קודם לכן, בפברואר, היא עוד הספיקה לשחרר EP (מיני אלבום) בשם "Flirting With Disaster".

לאס קטשופ – The Ketchup Song - Aserejé" (2002)"

בניגוד לסברה הרווחת, "שיר הקטשופ" לא עוסק במטבל העגבניות האהוב, אלא דווקא במעלליו של בחור צעיר בשם דייגו, שנכנס למועדון ריקודים ומפזז לצלילי השיר האהוב עליו - "Rapper’s Delight" של הרכב ההיפ-הופ שוגרהיל גאנג. מעבר לכך, המילה " Aserejé" היא בעצם ג'יבריש - שיבוש של המילים "I said a hip" מתוך פזמון השיר המועדף על דייגו. אז מה הקשר לקטשופ? אין קשר, מלבד שם להקת הבנות הספרדית שמאחורי הלהיט המקפיץ אשר כבש בזמנו את כל אירופה, כיכב בכל מסיבת ריקודים ונחשב ל"מקרנה" של אותה שנה. וזה עוד לפני שהזכרנו את תאוריות הקונספירציה שלפיהן "שיר הקטשופ" בעצם מכיל מסרים סמויים שנועד לגייס את מאזיניו לכת השטן. פחד.

איפה הלהקה כיום: לאס קטשופ אמנם לא שיחררה מוזיקה חדשה מאז אלבומה השני ב-2006, אבל היא עדיין פעילה ומופיעה מדי פעם באירופה. אנחנו עדיין ממתינים בשקיקה ליצירה הבאה בסדרה: "שיר המיונז".

דניאל פאוטר – Bad Day" (2005)"

חבל, הזמר הקנדי דניאל פאוטר דווקא עושה רושם של בחור נחמד, ובלדת הפופ "Bad Day" בהחלט עשתה את העבודה לפני כמעט עשרים שנה. אבל מתברר שהיום הרע שמר פאוטר שר עליו הפך דווקא ליום הכי טוב בקריירה שלו, ואפילו היה השיר הכי מצליח של מצעד הבילבורד האמריקני ב-2005 כולה (בנוסף למקומות ראשונים בצרפת, גרמניה, צ'כיה ומדינות נוספות, לעומת מקום שביעי בקנדה בלבד. ככה מפרגנים לכישרון מקומי?).

איפה הזמר כיום: דניאל פאוטר (53) הוציא במהלך הקריירה שלו חמישה אלבומים, האחרון שבהם ב-2018, אולם כיום מקדיש את זמנו בעיקר לבילוי עם משפחתו. עם זאת, לאחרונה הוא הפתיע את הקהל - ואפילו את השופטים - כשהתארח בתוכנית הכישרונות הקנדית "Canada’s Got Talent", ועל הדרך גירד עוד כמה דקות של תהילה.

פליין וייט טיז – Hey There Delilah" (2006)"


לא הרבה יודעים את זה, אבל הפליין וייט טיז היא דווקא להקת פופ-רוק. מה לעשות שדווקא הבלדה הרגועה והסולידית "Hey There Delilah" היא הלהיט הממשי היחיד שלה, שיר שכבש את המצעדים בארה"ב, קנדה, בריטניה וגרמניה לצד מדינות נוספות. במהלך השנים הטיז לא הורידו את הרגל מהגז ושחררו לא פחות מתשעה אלבומים, אבל די פרפרו בניוטרל בכל הקשור למצעדים ולמכירות, שכן אף אחד מהאלבומים והסינגלים שהשיקו מאז אותו שיר הלל לאצנית האמריקנית דליילה דיקרסנזו לא השאיר חותם של ממש.

איפה הלהקה כיום: פעילה לגמרי, ואפילו שחררה אלבום חדש לפני פחות משנה.

באהא מן – Who Let the Dogs Out?" (2000)"


הבאהא מן נובחים והמצעדים לא משקרים. קשה להגיד ש-"Who Let the Dogs Out" שינה את עולם המוזיקה - בטח שלא לטובה - אבל הלהיט הזה, שמגיע בחסות הלהקה הוותיקה מאיי הבאהמה, אילף את כולנו בתחילת המילניום, אז כדאי שנזרוק לו עצם מפרגנת. הרי השיר זכה בפרס הגראמי בקטגוריית הדאנס של 2001, אז מי אנחנו שנבוא בטענות?

איפה הלהקה כיום: אף שהרכב הבאהא מן השתנה לא מעט ב-47 השנים(!) שחלפו מאז שהלהקה הוקמה, המותג עדיין חי, קיים ומופיע. כמאמר השיר הידוע: "האו, האו, האו, האו, האו!"

ונסה קרלטון – A Thousand Miles" (2002)"


אי אפשר להגיד שוונסה קרלטון לא עמדה בציפיות, שכן הציפיות שהזמרת האמריקנית הזו הציבה לעצמה היו שונות. היא מעולם לא שאפה להיות כוכבת פופ בסגנון בריטני או כריסטינה. אז נכון ש-"A Thousand Miles" מבוסס הפסנתר היה להיט גדול מאוד שהתבסס בין עשרת המקומות הראשונים בעשרות מצעדים בינלאומיים, ונכון שאף אחד מחמשת האלבומים ו-15 הסינגלים ששחררה קרלטון אחרי אותו להיט לא הצליח במיוחד, אבל המוזיקה שלה עדיין נהנית מביקורות חיוביות והזמרת ביססה את עצמה כאמנית אינדי מוערכת.

איפה הזמרת כיום: קרלטון בת ה-44 עדיין מופיעה, בעיקר בפסטיבלים ברחבי ארצות הברית. אלבומה האחרון ראה אור ב-2020.

נארלס בארקלי – Crazy" (2006)"

הצמד נארלס בארקלי בעצם כולל את הראפר סי-לו גרין ואת המפיק דיינג'ר מאוס, ששניהם העמידו קריירות מכובדות בזכות עצמם. ובכל זאת, נראה ש-"Crazy" המשותף שלהם התעלה על כל מה שעשו, ואולי גם יעשו, בנפרד. שיר הפאנק האלקטרוני הזה פשוט השמיד את המצעדים ב-2006, והוכתר כסינגל המצליח ביותר של אותה שנה באוסטריה, ניו זילנד ובריטניה. כל מה שהגיע אחריו אפילו לא דגדג את ההיסטריה.

איפה הצמד כיום: ב-2013 נארלס בארקלי הכריזו שהם עובדים על אלבום שלישי, ונכון ל-2020 העבודה עליו עדיין היתה בעיצומה. במילים אחרות, אל תעצרו את הנשימה שלכם. גרין עצמו השיק את אלבום הסולו השישי שלו ב-2020, ואילו דיינג'ר מאוס (בראיין ג'וזף ברטון) מפיק, מנגן ועובד כרגיל עם מגוון אמנים, כשבעשור האחרון הוא תרם מכישוריו לאדל, הרד הוט צ'ילי פפרז, MGMT, איגי פופ ואפילו U2.

* אל תשכחו לאתגר את בלוטות הנוסטלגיה שלכם עם הכתבות הנוספות בסדרת ה"וואן היט וונדרס" שלנו, שבהן תמצאו הבלחות מוזיקליות חד-פעמיות משנות השבעים, שנות השמונים ושנות התשעים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר