"מציג את החיים בלי להתייפייף": העובדים הזרים שהפכו לכוכבי רשת

איניגו חלבי ג'וניור וראנונג קאווקהאמפה הגיעו לארץ במטרה לפרנס את עצמם ואת משפחתם - ומצאו את עצמם הופכים ליוצרי תוכן • "כשאני מראה בסרטונים סברס - תאילנדים מתלהבים"

"חשבנו לחזור לתאילנד אבל הבנו שדואגים לנו". ראנונג. צילום: פרטי

הכוכבים העולים: איניגו חלבי ג'וניור בן ה-35 (בפייסבוק: "פאפו ג'יי ג'יי") וראנונג קאווקהאמפה בן ה-44 הגיעו לארץ במטרה לפרנס את עצמם ואת משפחתם – ומצאו את עצמם יוצאים למסע נוסף, בעולמות הדיגיטל. העיסוק שלהם בארץ תפס את הצופים בהדרגה, ובאמצעות תכנים מעניינים ושוברי שגרה הם הפכו לכוכבי רשת – כפי שלא חלמו מעולם.

איניגו הגיע לארץ מהפיליפינים ב-2018 על מנת לטפל בקשישה, ולרגע לא חשב שתצא מזה קריירה נוספת – וזוהרת הרבה יותר. "בזמנו הגעתי לעיר פתח תקווה על מנת לעבוד ולהרוויח משכורת גבוהה, שתסייע לי לפרנס את משפחתי", הוא מספר. "לא הייתי כוכב רשת לפני שהגעתי לישראל, וגם לא ציפיתי שאהפוך פתאום ליוצר תוכן".

"לא ציפיתי שאהפוך פתאום ליוצר תוכן". איניגו, צילום: פרטי

אז איך זה קרה?

"דבר אחד בטוח: הדרך הטבעית והמציאותית שבה אני מציג את החיים שלי כמטפל בישראל, בלי להתייפייף (מציאות של עבודה קשה ומסירות) – היא זו שהביאה להצלחתי ברשתות החברתיות", איניגו משתף. "הקהל העיקרי שלי הוא חבריי הפיליפינים שחיים בפיליפינים, חלקם עובדים זרים פיליפינים כאן בארץ, וחלק אחר הוא המטפלים שאני עובד איתם. הם מעוניינים לצפות בתוכן שלי כי הם רואים איך אני מטפל בקשישים באהבה ובמסירות, במיוחד בהיבט של אכפתיות רבה, ורואים עד כמה אני מסור לעבודתי".

בשיחה עימו, איניגו סיפר מה בעיניו מחבר בין קהילת העובדים הזרים בארץ, ושיתף מדוע הם כל כך צמאים לתכנים מסוג זה. "אני חושב שהם יכולים להתחבר לכל התכנים שלי, כי אנחנו עושים את אותה עבודה ויש לנו את אותה מטרה וייעוד כעובדים זרים". לעומת איניגו, ראנונג מסביר כי מה שמעניין את הצופים בתוכן שהוא מפרסם, זה דווקא השוני הרב ממה שהם מכירים: "אני מציג להם חיים שלא היו מוכרים להם קודם לכן, ולכן הסרטונים האלו יוצרים עניין לא רק אצל עובדים זרים או תאילנדים, אלא אצל כל סוגי העוקבים", הוא אומר.

"כשאני מראה בסרטונים סברס - פרי שאפשר לאכול אותו, תאילנדים מתלהבים כי זה לא משהו שהם מכירים, אבל גם תאילנדים אחרים בישראל מגלים עניין". ראנונג הוא עובד זר מתאילנד שעוסק בחקלאות בגבול עזה משנת 2018. בשנה האחרונה, בעקבות המלחמה, הוא חשב לפרקים לעזוב את הארץ – אבל בסופו של דבר החליט להישאר. "אני מרגיש פחד מאוד גדול, זה משהו שלא קרה לי קודם, במיוחד בגלל שאני עובד ממש על הגבול עם עזה", הוא משתף. "בהתחלה חשבנו לחזור לתאילנד כשהמצב היה ממש גרוע, אבל אחרי שהבנו שדואגים לנו, החלטנו להישאר – ואנחנו שמחים על ההחלטה הזאת".

"הם מעוניינים לצפות בתוכן שלי כי הם רואים איך אני מטפל בקשישים באהבה ובמסירות",

ראנונג מספר שקיבל את ההחלטה להגיע מלכתחילה לארץ, מתוך רצון להתפתחות אישית. "רציתי לצאת מהבית ולמצוא עבודה בארץ שתאפשר לי להתפתח. לא הייתי כוכב רשת לפני שהגעתי לכאן, ולא חשבתי בכלל על האפשרות להיות מפורסם בחו"ל, וזה מדהים שזה קרה דווקא פה", הוא אומר. "כיום העוקבים שלי הם 60 אחוזים זרים ו-40 אחוזים תושבים תאילנדים, וכל מה שאני משתף הוא פשוט חוויה מחוץ למדינה שאני חולק עם אנשים בבית, מתוך ידיעה שזה עשוי להיות מעניין עבורם".

למרות כל ההצלחה – יש גם קושי

"הקושי שלנו בארץ הוא בעיקר השפה", ראנונג מסביר. "אבל אנחנו יכולים להתמודד עם הקשיים, בין אם הם קלים או קשים. אנחנו רואים בזה חוויה שמלמדת אותנו דברים חדשים על החיים ועל איך להסתגל לעולם החדש, ובסופו של דבר זה יעזור לנו לשרוד בעתיד".

"הקושי שלנו בארץ הוא בעיקר השפה". ראנונג,

מנגד, איניגו אמר כי "אין אתגרים גדולים כמו להיות עובד זר בישראל" ושיתף באתגרים שחווה. "אולי בתחום החברתי יש פערים קטנים, אבל אני מצליח להתמודד איתם, ובסופו של דבר אני כבר רגיל לזה. אחרי 7 באוקטובר, הייתה תקופה קשה שהזכרתי גם בסרטונים שלי, אבל לא פירטתי את כל הסיפור. כשאבי נפטר בפיליפינים, הייתי שם לתקופה קצרה מאוד עם משפחתי, ואז חזרתי לישראל. אבל היום אני לא מפחד להישאר כאן, ואפילו מאמין שאני בטוח פה".

הרגשת צורך להגן על התדמית של ישראל דרך הסרטונים שלך, בגלל הקשר שלך למקום?

"כן, הרגשתי צורך להגן על ישראל כי אני עד לכמה שהמדינה הזאת יפה, וכמה טובים ונחמדים האנשים והחיים כאן", איניגו אומר. "אני מדבר על ישראל רבות בסרטונים שלי, ומזכיר אותה בכל דרך שאני יכול. הלב שלי עם ישראל ואני אעמוד לצידה בכל מצב".

מצב העובדים הזרים בארץ מאז 7 באוקטובר

משה קמחי, מנכ"ל ומייסד Neema להעברת כספים מכל מקום בעולם, מסביר כי בעקבות המצב הביטחוני והכלכלי בארץ – מאז פרוץ המלחמה יש מחסור חמור בכוח עבודה בענפים שונים, ובהם ענף הבנייה והניקיון. "הגדלת מכסת העובדים הזרים היא צעד קריטי להתמודדות עם אתגר זה, במטרה לשמור על יציבות המשק. יחד עם זאת, ישראל צריכה להיות ערוכה לקבלת מכסה נוספת של עובדים זרים – אלו שמגיעים לארץ לצורכי עבודה, ומוצאים את עצמם לא פעם מסתבכים עם בירוקרטיה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר