לאחר שבחמישי האחרון פרלמנט אוסטרליה העביר חוק חדש וראשון מסוגו בעולם, האוסר על ילדים מתחת לגיל 16 להשתמש במדיה חברתית, התגובות במדינה סוערות. ברויטרס פורסם הבוקר (שבת) כי לצד תושבים רבים המברכים על המהלך, ענקיות התעשייה כמו טיקטוק טוענות כי האיסור עלול לדחוק ילדים "לפינות האפלות של האינטרנט".
לטענת התתומכים, החלטת הממשלה לאסור על קטינים להשתמש במדיה החברתית תחסוך את ההשפעות המזיקות של הרשתות מנפשם של הילדים, שהוכח מחקרית לא פעם כי הם מושפעים רבות לרעה מהיחשפות לתכנים שונים ברשתות. "אני חושבת שזה רעיון מצוין, כי ילדים נחשפים שם לדברים לא נאותים, ורואים דברים שהם לא אמורים לראות", כך אמרה תושבת סידני, פרנצ'סקה סאמבס. מנגד, תושב העיר בשם שון קלוז, אמר: "אני מאוד כועס. הממשלה לקחה את הדמוקרטיה וזרקה אותה מהחלון. איך הם יכולים להמציא חוקים כאלו ולהטיל אותם על האנשים?".
המתנגדות הגדולות הן, כאמור, חברות המדיה החברתית. לטענתן, תהליך אישור החוק היה מואץ, והוא עלול דווקא לגרום נזק לילדים ובני נוער. דובר מטעם טיקטוק אף טען: "אנו מצרים על כך שממשלת אוסטרליה התעלמה מדעתם של מומחי בריאות הנפש ובטיחות מקוונת שהתנגדו לחוק בחריפות". ראש ממשלת אוסטרליה אנטוני אלבנזה אמר כי "על הפלטפורמות מוטלת כעת האחריות להבטיח שבטיחות ילדינו נמצאת בראש סדר העדיפויות שלהן".
כאמור, החוק החדש אוסר על חברות המדיה החברתית לספק גישה לקטינים מתחת לגיל 16, ומאיים עליהן בקנס של עד 49.5 מיליון דולר אוסטרלי (32 מיליון דולר אמריקני) אם יפרו את האיסור. בחינה של שיטות לאכיפת החוק צפויה להתחיל בינואר, והאיסור אמור להיכנס לתוקף בעוד שנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו