אוסטרליה מציעה את אחת ההגבלות המחמירות ביותר בעולם על שימוש ילדים ברשתות חברתיות

ההצעה כוללת אכיפה מהפכנית באמצעות אימות גיל באמצעים ביומטריים ותעודות ממשלתיות - גישה חדשנית שטרם יושמה במדינות אחרות • מדובר בצעד יוצא דופן בהשוואה להצעות דומות בעולם גם בזה שהיא קובעת את הגיל הגבוה ביותר - 16, לעומת 15 בהצעה הצרפתית, ובכך שאין חריגה גם במקרה של הסכמת הורים או עבור חשבונות קיימים

גישה בלתי מוגבלת לרשתות החברתיות חושפת ילדים לסיכונים . צילום: ללא קרדיט

ממשלת אוסטרליה הודיעה על תכנית חדשנית לאסור על ילדים מתחת לגיל 16 לגשת לרשתות חברתיות מובילות כמו אינסטגרם, טיקטוק, פייסבוק וX. מדובר באחת ההצעות החריפות והמקיפות ביותר בעולם בנושא, והיא צפויה להיכנס לתוקף בתוך כשנה.

ראש ממשלת אוסטרליה אלבניזי. "השימוש הגורף ברשתות חברתיות פוגע בבריאות הנפשית והגופנית של ילדים", צילום: אי.פי.אי

ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי, הצהיר בתקיפות כי השימוש הגורף ברשתות חברתיות פוגע בבריאות הנפשית והגופנית של ילדים. הוא ציין באופן ספציפי את הנזק לבנות בנושא תדמית הגוף והתוכן הפוגעני כלפי נשים המכוון אל בנים.

"שימוש ברשתות חברתיות פוגע בילדים שלנו, ואנו מכריזים על סיום התופעה הזו," הצהיר אלבניזי בוועידת העיתונות.

האיסור יחול באופן גורף, ללא יוצא מן הכלל ובלא אפשרות לקבלת הסכמת הורים. הממשלה תנסה לאכוף את החוק באמצעות שיטות מתקדמות של אימות גיל, כולל ביומטריה ושימוש בתעודות ממשלתיות - גישה חדשנית שטרם יושמה במדינות אחרות.

להצעה האוסטרלית יש כמה מרכיבים ייחודיים בהשוואה להצעות דומות בעולם:

• הגיל הגבוה ביותר שנקבע עד כה - 16, לעומת 15 בהצעה הצרפתית.
• אין חריגה גם במקרה של הסכמת הורים.
• אין חריגה גם עבור חשבונות קיימים.

השר לתקשורת, מישל רולנד, ציינה כי ההצעה תחול על פלטפורמות חברתיות מובילות כמו אינסטגרם ופייסבוק של מטא, טיקטוק של ByteDance, ו-X של אילון מאסק. גם YouTube של אלפבית צפוי להיכלל.

רשתות חברתיות, צילום: רויטרס

אולם הקבוצה הדיגיטלית, המייצגת את חברות אלה, הביעה התנגדות חריפה להצעה. הם הזהירו כי האיסור עלול לדחוף ילדים לחלקים האפלים והבלתי מפוקחים של האינטרנט, תוך שהוא מונע מהם גישה לרשתות התמיכה המקוונות.

בתגובה, ראש הממשלה הדגיש כי האחריות תהיה על חברות הרשתות החברתיות להוכיח כי הן נוקטות אמצעים סבירים למניעת גישה של ילדים, ולא על ההורים או הילדים עצמם.

החקיקה צפויה להיות מוצגת בפרלמנט עוד השנה, ולהיכנס לתוקף 12 חודשים לאחר אישורה, כך שהאיסור עשוי להיות מיושם כבר בשנה הבאה. האופוזיציה הביעה תמיכה בהצעה, אף על פי שחלק מחבריה הביעו חששות דומים לאלו של הקבוצה הדיגיטלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר