אנשי תקשורת מבקרים: "ראש הממשלה, בנאומו המוקלט, לא אמר סליחה"

אנשי תקשורת, שחקנים ואמנים התייחסו להשבת גופות החטופים מעזה ולנאום המוקלט של בנימין נתניהו, שהתייחס לטרגדיה ארבע שעות אחרי הודעת דובר צה"ל • "יש עוד 101 חטופים שגורלם לא חייב להסתיים כך, אם רק היה מצפן ומצפון"

אדוה דדון. צילום: ללא קרדיט

שחקנית ואנשי תקשורת התייחסו היום (ראשון) לחילוץ גופות החטופים מרצועת עזה, ולתגובה המוקלטת של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהגיעה כארבע שעות לאחר הודעת דובר צה"ל. 

אדוה דדון העלתה פוסט לחשבון האינסטגרם שלה וכתבה: "חשיבותה ומשמעותה של לקיחת אחריות. ראש הממשלה, בנאומו המוקלט, הביע צער על מותם של ששת החטופים, אבל לא אמר סליחה. לא אמר - חמאס רצח באכזריות, אך אני הוא זה שביצע שורה של החלטות שהובילו לתוצאה המזעזעת והטרגית הזו".

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Adva Dadon אדוה דדון (@adva_dadon)

דדון המשיכה וכתבה: "זה הזכיר לי את הנאום של רבין בשנת 1994, לאחר שכשל ניסיון החילוץ של נחשון וקסמן שנחטף ונרצח בידי חמאס, ונפילתו בפעולה של ניר פורז, מפקד הכוח מסיירת מטכ"ל. רבין אמר: 'אני החלטתי לצאת לפעולה ולכן אני נושא באחריות לכישלונה'. למה זה חשוב?

משום שאם אתה לא אחראי, אז המחויבות שלך היא לא אבסולוטית. יש עוד 101 חטופים שגורלם לא חייב להסתיים כך, אם רק היה מצפן. ומצפון".

רוני קובן כתב: "בבוקר הזה, כשתמונות החטופים הנרצחים מתערבבות בתמונות ילדינו שמתחילים שנת לימודים חדשה, שתי מילים עולות ועולות והן כתובות באדום מרעיש ונטול ספקות: צאו להפגין!"

     

View this post on Instagram

           

A post shared by רוני קובן (@ronikuban)

אורנה בנאי העלתה סטורי וחלקה ביקור שלה בגבול עם עזה: "לפני שמונה חודשים בבוקר יום שישי עמדנו שם, קרוב מאוד לעזה, חבורה של נשים. צרחנו את נשמתינו כדי שהממשלה האכזרית הזאת תדאג לשחרר את האחיות ואת האחים שלנו. כבר אז הרגשנו שזה מאוחר מדי.

הצרחות שלנו פילחו את הלב, למי שיש לו לב. הזעקות לא עזרו, הוא ממשיך להפקיר אותם. הם ממשיכים למות שם בעינויים. ממשלת מוות".

אורנה בנאי, צילום: אינסטגרם

רן דנקר שיתף תמונה של סמל החטופים והוסיף את הכיתוב: "מפקיר ומפקיר ומפקיר, ואנחנו שותקים ושותקים ושותקים. די". ליאור רז כתב: "שתדעו שאם יום אחד חמאס או חזבאללה יחטפו אתכם מהבתים שלכם, הממשלה הזאת לא תשחרר אתכם!".

רותם סלע, צילום: אינסטגרם

השחקנית והמנחה רותם סלע, שתנחה את טקס משפחות טבח ה-7 באוקטובר, התייחסה גם היא לאירועים הקשים: "ממשלת ישראל מפרה את החוזה הבסיסי ביותר בין המדינה לאזרחיה ומפקירה את האחיות והאחים שלנו בשבי חמאס.

זוהי החובה המוסרית של כולנו להילחם על החיים של מי שעדיין בשבי. בואו נעמוד לצד משפחות החטופים. בואו נראה שאכפת לנו. בואו נילחם על המדינה הזו. אין לי ארץ אחרת".

אסי עזר, צילום: אינסטגרם

אסי עזר, חברה הטוב של סלע, התייחס גם הוא לאירועים: "נרצחו בימים האחרונים, מחיר ההפקרה וההתמהמהות. מחיר הניצחון המוחלט, מחיר ציר פילדלפי. כבר אין טעם לצעוק עסקה עכשיו. די, על מי אנחנו עובדים? הממשלה הזו ויתרה על כולם.

ביבי ויתר על כולם והוא לא מתבייש להגיד את זה. עוד ועוד כותרות כמו זו לפנינו, עד שלא יהיה יותר על מי לכתוב".

יהודה לוי, שלא מרבה להתבטא בנושאים מדיניים ברשתות החברתיות, כתב: "הכאב והכעס שמתלווים לתחושה של הבוקר הנוראי הזה הן אנרגיות חזקות ומצטברות, שאמורות להזיז אותנו לשינוי. זה כמו סימנים מהיקום, סימנים מכאיבים, ברורים, באותיות גדולות וקרובים לפרצוף שלנו כדי שנתעורר ממשחק הדמים הזה, מהאדישות והייאוש שפקדו אותנו.

יהודה לוי, צילום: אינסטגרם

אסור לנו להירדם ולהתעייף. עכשיו, עכשיו, עכשיו זה הזמן לעשות תפנית ושינוי חזק כי ככה זה לא יכול להמשיך יותר. זהו, מספיק! להתפקס, להתאחד ולפעול למען השפיות והבריאות הנפשית של העם הזה. העתיד בידיים שלנו, האזרחים. כולנו רוצים  משהו טוב יותר. האחריות עלינו והחטופים גם. אתמול זה הזמן, צאו לרחובות!"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר