עם היציאה לחיים האזרחיים, לאחר ששהותו בכלא התקצרה באופן משמעותי, מתברר שהשחקן משה איבגי לא מחכה, ומתכוון לחזור גם למסך הגדול - זאת אחרי כמה שנות דממה בשל פרשת ההטרדות המיניות, שבה הואשם במעשים מגונים ובהטרדה של ארבע נשים.
לאחר כחמישה חודשים: משה איבגי השתחרר מהכלא // צילום: דוד כהן ג'יני
בגל"צ פרסמו היום כי סרט המתח "התיק" בכיכובו ובבימויו של איבגי צפוי לצאת בשנה הבאה. משה אדרי, שאחראי על הפקתו של הסרט, טען בריאיון לגלי צה"ל: "הסרט מתוכנן כרגע לצאת לבתי הקולנוע בשנת 2023. צריך לסיים עוד כמה דברים במוזיקה ובפוסט. מגיע לו לחזור לעבוד אחרי תקופה ארוכה שלא היה איתנו בתעשייה. הוא שילם את החוב שלו לחברה. ניתן לו צ'אנס. אני מאמין שיקבלו אותו, בלי ספק".
רוב הסרט כבר צולם, ונשארו השלמות אחרונות בטרם יגיע אל המסך, מה שיקרה ככל הנראה כאמור ב-2023.
מסרטי יונייטד קינג נמסר: "כפי שפורסם, השחקן והבמאי משה איבגי עבד במשך שלוש השנים האחרונות על סרט המתח העלילתי 'התיק'. לאחר שחרורו, איבגי יעבוד על השלמת הסרט, שאותו הוא מביים וגם משתתף בו. היות שאיבגי שילם את חובו לחברה, קיבל אחריות על מעשיו, ריצה את עונשו והתנצל מעומק ליבו - אנו נחזור לעבוד איתו ונפעל להשלים את הסרט בשנה הקרובה.
"אנו קוראים להחזיר את מר איבגי לחיק החברה הישראלית, כי כך ראוי לעשות עם אדם אשר שילם את חובו, הביע חרטה נחרצת על מעשיו והתנצל מעומק הלב".
בתוך כך יו"ר נעמת, חגית פאר, מסרה: ״יונייטד קינג צריכים להתבייש בעצמם. עבריין המין עוד לא הספיק להשתחרר והם כבר עסוקים בלעשות סיבוב יחסי ציבור על גב הקורבנות. בכדי להוסיף חטא על פשע, ביונייטד קינג גם מטיפים שעות אחרי שחרורו להחזיר את איבגי לחיק החברה הישראלית. זה המסר שהם מבקשים להעביר היום. לא מסר של הזדהות עם הקורבנות אלא מסר של הזדהות עם התוקף. נעמת תומכת בשיקום עברייני מין לאחר שחרורם ממאסר. אבל זו לא הדרך וזו לא הצורה. מביש״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו