קטגוריה מפתיעה: הסרט של הבמאי הישראלי שנכנס לרשימת המועמדים הקצרה לאוסקר

"גולדה" בבימויו של גיא נתיב נכנס לרשימה הקצרה לקראת טקס האוסקר בקטגוריית האיפור ועיצוב השיער • לצד זאת, אכזבה: "שבע ברכות" לא מופיע ברשימה הקצרה בקטגוריית הסרט הבינלאומי

הלן מירן ב"גולדה". צילום: Sean Gleason

הסרט "גולדה" בכיכובה של הלן מירן נכנס לרשימת המועמדים הקצרה לקראת טקס האוסקר בקטגוריית האיפור ועיצוב השיער. ויש גם אכזבה קטנה לישראל: "שבע ברכות", זוכה פרס אופיר האחרון, לא נמצא בין המועמדים בקטגוריית הסרט הבינלאומי.

סרטו של הבמאי הישראלי זוכה פרס האוסקר גיא נתיב, מגולל את ההחלטות הקשות שמאיר נאלצה לקבל במהלך מלחמת יום הכיפורים העקובה מדם, עת שהתמודדה עם מחלת הסרטן. בסרט מככבים גם ליב שרייבר וקאמי קוטן ("10 אחוז") הבינלאומיים, אך מככבים בו גם כמה שחקנים ישראלים, בהם ליאור אשכנזי, רמי הויברגר, רותם קינן ודביר בנדק.

מתוך הסרט "שבע ברכות", צילום: מריה ברודקין

יש כאלה שראו בליהוק כניכוס תרבותי ואף טענו להנצחת תופעת ה-Jewface. אותם אנשים היו מעדיפים לראות שחקנית יהודייה נכנסת לנעליה של מאיר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר