דיווח: אמבר הרד הודחה מסרט ההמשך ל"אקוומן"

שבועיים לאחר שהפסידה במשפט הדיבה שבעלה לשעבר ג'וני דפ ניהל נגדה, דווח כי שחקנית אחרת תגלם את דמותה של מירה • בהמשך דווח כי הרד לא פוטרה, אלא שהתפקיד שלה צומצם משמעותית • הדובר שלה הכחיש את הדיווח: "שמועה שגויה וקצת לא שפויה"

ג'ייסון מומואה ואמברד הרד, מתוך "אקוומן", צילום: איי.פי.

אמבר הרד הודחה מצילומי סרט ההמשך ל"אקוומן", כך דווח הלילה (רביעי) באתרי בידור בארצות הברית. הדיווח מגיע שבועיים בלבד לאחר שהשחקנית הפסידה במשפט הדיבה שניהל מולה בעלה לשעבר, השחקן ג'וני דפ.

על פי הדיווח באתר "ג'אסט ג'ארד", ב"האחים וורנר", האולפן העומד מאחורי סרט ההמשך ללהיט הענק משנת 2018 (שגרף יותר מ-1.1 מיליארד דולר ברחבי העולם), החליטו להחליף את הרד בשחקנית אחרת, זאת למרות שהיא מגלמת את מירה, בת זוגו של אקוומן עצמו, שהייתה דמות ראשית בסרט הקודם.

"ב'וורנר" החליטו ללהק את התפקיד מחדש לאחר שביצעו הקרנות מבחן לסרט", מסר לאתר מקור המעורב בהפקת הסרט החדש. "הם יצלמו מחדש סצנות שהרד צילמה עם ג'ייסון מומואה (שמגלם את אקוומן, ע.א.) ועם ניקול קידמן (שמגלמת את אמו של אקוומן, ע.א.)". עוד טען המקור כי השחקנית שתיבחר להחליף את הרד תגלם את מירה בכל סרטי "אקוומן" וסרטי DC (חברת הקומיקס שיצרה את הדמות) עתידיים, אם יהיו כאלו.

אמבר הרד בבית המשפט, רגע לפני הקראת גזר הדין במשפט שניהלה מול ג'וני דפ, לפני שבועיים, צילום: איי.פי.

 

לאחר פרסום הדברים, באתר סייגו את דבריהם וטענו כי הרד לא פוטרה – אלא שהתפקיד שלה צומצם באופן משמעותי מהסרט, שצילומי הסתיימו בחודש ינואר האחרון ושהוא צפוי לעלות על האקרנים במרץ 2023.

בתגובה לטענות, הדובר של הרד הכחיש אותן לחלוטין. "השמועה הזו שגויה, לא רגישה ואפילו קצת לא שפויה", נמסר מדוברות של השחקנית לאתר הבידור האמריקני "וראייטי".

סצנה מתוך "אקוומן", בכיכובה של אמבר הרד

כזכור, רק לפני שבועיים הפסידה הרד במשפט מול דפ, שנפרס על פני מספר שבועות ושבמסגרתו היא הוצגה ברשתות החברתיות כשקרנית, לעומת בעלה לשעבר שזכה לאהדה רבה.

בית המשפט פסק כי על הרד לשלם לשחקן פיצויים בסך 15 מיליון דולר, לאחר שפרסמה ב-2018 טור דעה בעיתון "וושינגטון פוסט" שבו טענה כי עברה התעללות מינית ופיזית, מבלי לציין את שמו של הכוכב - שטען כי הטור גרם לכך שהפסיד תפקידים רבים. עוד נקבע כי על השחקן לפצות את הרד ב-2 מיליון דולרים, לאחר שזו טענה כי עורך דינו של דפ השמיץ אותה כשקרא להאשמותיה "תרמית".

הרד הגיבה שלשום לראשונה על ההפסד בתביעה, ואמרה כי לא אכפת לה שהיא הוצגה באור שלילי - אבל  שהיחס כלפיה היה לא הוגן. "גם אם אתם משוכנעים שאני משקרת, לא הייתם מסוגלים להסתכל לי בעיניים ולהגיד לי שהייתה התייחסות שוויונית ברשתות החברתיות", אמרה בראיון לתוכנית "הטודיי שואו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר