פרנץ קפקא, מהסופרים המשפיעים ביותר על התרבות והיצירה במאה ה-20 ועד היום, מגיע לספרייה הלאומית. זאת במסגרת התערוכה "קפקא: גלגולו של סופר" שתיפתח ב-4 בדצמבר, ותסיים את אירועי שנת המאה למותו ברחבי העולם.
בתערוכה יוצגו בפעם הראשונה למעלה מ-80 פריטי מקור נדירים ובאמצעותם יסופר סיפור חייו האישיים, המשפחתיים והחברתיים לצד יצירתו, והקשר המיוחד שלו ליהדות, לציונות ולשפה העברית.
בתוך כך, התערוכה תתמקד גם בגלגול עזבונו והוצאתם לאור של כתביו בידי חברו מקס ברוד. בנוסף, ייחשף הקהל הרחב לארכיונו העשיר של הסופר השמור בספרייה הלאומית, שהופקד בשנת 2019 בעקבות פסיקת בית המשפט העליון.
בין הפריטים הנדירים שיוצגו: כתב היד המקורי של "מכתב אל האב"; מחברות העברית של קפקא; רישומים פרי עטו; צוואתו המקורית בה ביקש לשרוף את כתביו לאחר מותו; מכתבים אישיים; תצלומים היסטוריים; מהדורות ראשונות נדירות וסקיצות ספרותיות שטרם נחשפו לציבור.
עוד בתערוכה: יצירות מודרניות ועבודות עכשוויות של אמנים ישראלים המתכתבות עם מורשתו התרבותית של קפקא.
"קפקא הצליח לבטא בכתיבתו החדשנית והייחודית תחושות אוניברסליות של ניכור, חוסר אונים ותסכול, שממשיכות להדהד גם מאה שנים אחרי מותו", אומר אוצר התערוכה ד"ר סטפן ליט. "על אף שיצירתו נתפסת כחילונית ואוניברסלית, התערוכה חושפת לראשונה את מארג הקשרים המרתק בינו לבין העולם היהודי של תקופתו.
"השפעתו של קפקא על התרבות העולמית בספרות, בתיאטרון ובקולנוע נמשכת עד היום, והתערוכה מאפשרת לראשונה מבט מעמיק אל האדם שמאחורי היצירות האלמותיות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו