בלה חדיד: "אינסטגרם מחרימה אותי כי אני תומכת פלשתין"

הדוגמנית, שידועה בהתבטאויותיה החריפות והמסיתות נגד ישראל, שיתפה את עוקביה ב"חרם אינסטגרם" לכאורה שמופנה כלפיה בכל פעם שהיא מבקשת להעלות פוסט בנושא

בלה חדיד, צילום: AP

הלחץ מתחיל לעבוד: בלה חדיד, הידועה כאחד הקולות הבוטים נגד ישראל, ומרבה להעלות תכנים מסיתים נגד המדינה באינסטגרם, חושפת "עונש" כלפיה מצד הפלטפורמה החברתית עצמה.

חדיד (25), שלה 51 מיליון עוקבים באינסטגרם, עדכנה את עוקביה בסדרת סטוריז שהעלתה ביום שישי, כי אינסטגרם מעכבת או לא מאפשרת לה להעלות בכלל סטוריז שהיא מזהה בהם תוכן התומך בפלשתין ויוצא נגד ישראל. "האינסטגרם שלי ניטרל לי את האפשרות להעלות סטוריז אבל רק כאלה הקשורים לפלשתין", כתבה לעוקביה, כשהיא מוסיפה תמונה שלה בוכייה.

"כשאני מעלה תוכן הקשור לפלשתין, אני מיד חווה 'חרם אינסטגרם', מה שאומר שלפחות מיליון עוקבים פחות אצלי בחשבון נחשפים לסטוריז ולפוסטים שלי", כתבה והוסיפה צילום מסך בו כתבה כי אינסטגרם מונע ממנה להעלות תוכן לשעתיים הקרובות כשברקע תמונה של פלשתינים וחיילים.

למרות החרם לו היא טוענת, חדיד הצליחה להעלות בהמשך סדרת סטוריז נוספים, בהם כללה כהרגלה תוכן מסית נגד ישראל. "אל תתמכו בממשלות באופן עיוור", כתבה בין היתר והוסיפה כי כשצבא נכנס למקום של פולחן, צריך לדרוש הסברים - והפנתה אצבע מאשימה ישירה כלפי האמריקאים בטענה כי הכסף שלהם מממן את הפעילויות של הצבא הישראלי.

חדיד הוסיפה ושיתפה סרטון שהעלתה אחותה אלנה, בו היא יוצאת נגד האלימות והאכזריות שהיא טוענת מצידה שמפעילים החיילים הישראלים. "זו האדמה הקדושה בעולם, איפה שישו נולד. לכל דת יש את הזכות לקיים בה פולחן", כתבה והוסיפה על הסרטון שהעלתה אחותה בה מתועדת לכאורה מתקפה אלימה של חיילים על מתפללים במסגד אל אקצא: "לעשות דברים כאלה רק נגד קבוצה אחת בחודש הרמדאן הקדוש זה פשוט מחליא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר