משרית חדד ועד ואלרי חמאתי: הסלבס מגיבים לפיגוע בחדרה

שעות לאחר האירוע הרצחני, הרשת התמלאה בתגובות של ידוענים, שחלקו עם עוקביהם מילים כואבות והביעו את זעזועם • "כשאתם מפחדים לצאת החוצה, גם אני מפחדת", כתבה ואלרי חמאתי • "דווקא עכשיו, כשאני באמריקה, אני מבינה שהבית שלי בישראל הוא המקום הכי בטוח והטוב שבעולם", הוסיפה נטע ברזילי

שרית חדד, ואלרי חמאתי ואלין כהן, צילום: רונן-אקרמן, עדי-אורני

שעות לאחר הפיגוע הרצחני בחדרה אתמול (ראשון), הרשת התמלאה באלפי תגובות מצד ידוענים, שרבים מהם העלו פוסטים מזועזעים וכואבים.

בין עשרות המגיבים, בלט הסטורי של יוצאת "הכוכב הבא", ואלרי חמאתי, שביקשה לספק נקודת מבט מעט שונה כאזרחית ישראלית ממוצא ערבי נוצרי.

"אתם יודעים שאני מאוד כנה. אין לי פילטרים ואני לא מתיימרת להתייפייף או להשתיק קולות", פתחה את הסטורי הארוך שהעלתה אתמול בערב לאחר הפיגוע. חמאתי המשיכה ושיתפה כי כששמעה על הפיגוע, הייתה שנייה לפני העלייה לבמה לשיר בהופעה היסטורית לפני שרים מארה"ב וממדינות ערב. ולא בכדי בחרו בה, ביקשה להזכיר לעשרות אלפי עוקביה, לאירוע שיח שנועד לקדם את היחסים בין המדינות. עוד הוסיפה וסיפרה על הילדה הקטנה שלקחה חלק בכל חוג ומקהלה ושרה בגיל 16 במסע לפולין לראשונה בחייה את "אייכה" וחלמה על היום שבו תזכה לעמוד על הבמה ולהשפיע באמצעות הקול שלה.

"הגרון, השירה, המוזיקה, מייצגת את המדינה או את האידיליה של האנושות נראה לי", כתבה. "ולמה אני אומרת את כל זה", הוסיפה, "בדיוק ברגע השמח, המרגש, הטהור שבו באתי לשיר למען קירוב לבבות, המציאות הכתה בי שוב בחוזקה, ממש סטרה לי בלי רחמים. פיגוע. שני נרצחים. עשרות פצועים. אלפים חרדים וקרועים. 

"נכנסתי בתומי לרשת", המשיכה וסיפרה בזעזוע על התגובות המחרידות שנתקלה בהן לדבריה, שבמרכזן המתקפה על ערבים. "אל תגידו לי שזה לא אישי", כתבה. "פתרון של שנאה הוא שנאה כפולה?", תהתה. "לא, אתה טועים. כשאתם מפחדים להסתובב ברחובות אחרי אירועים כאלה, גם אני", כתבה והוסיפה לספר שכשיורים טילים, גם היא ומשפחתה נכנסים לממ"ד, וכשנטע ברזילי זכתה באירוויזיון, גם היא צרחה מאושר ובכתה בגאווה.

"זה לא פייר. כשאדם נתעב בוחר לרצוח אדם אחר, הוא אדם מזעזע, חלאת אדם, לגמרי כאדם. לא משנה אם הוא יהודי, נוצרי, מוסלמי או בודהיסט. זה מעשה מחליא לאנושות שכל אדם שפוי באשר הוא היה מגנה. לא פותרים שנאה בליבוי שנאה", כתבה בסופו של הסטורי. "במיוחד לא על חתך שלם של אוכלוסייה שלא מגיע לה את זה".

חמאתי, כאמור, הצטרפה לשורה ארוכה של ידוענים ששיתפו את הזעזוע שלהם ברשת. "אני המומה וחסרת מילים", כתבה אלין כהן, ילידת העיר חדרה, בסטורי שהעלתה עם תמונה שלה בוכה. "אני בסיוט הכי גדול שלא יכולתי לדמיין. פיגוע בעיר שלי. ליבי יוצא אל משפחות הנרצחים".

גם שרית חדד, ילידת העיר, כתבה: "חדרה, הבית שלי. הלב שלי. איתכם ועם כל המשפחות שאיבדו היום את היקר להם מכל. מתפללת לשלומם של כל הפצועים. תשמרו על עצמכם ואמן לימים טובים יותר". 

"פחות משבוע מהפיגוע בבאר שבע. שמרו על עצמכם. יש חיות אדם בחוץ", כתב הזמר עדן חסון. "לא נתפס. דווקא עכשיו, כשאני באמריקה, אני מרגישה יותר מכל שהבית שלי בישראל הוא המקום הכי בטוח והטוב שבעולם, והחדשות האלו כל כך מפחידות ולא נתפסות. הלב עם המשפחות שאיבדו את האהובים שלהם", הוסיפה נטע ברזילי.

"בושה לאיזה מצב הגענו. יודעים טוב מאוד מה צריך לעשות. למה מחכים?", הוסיף עידן חביב. "אולי נתעורר כבר? אולי נחמיר את העונשים נגד מחבלים? ככה זה לא יכול להימשך. חיות אדם", כתב בין היתר ערן זהבי. "כואב הגוף מהידיעה הזו", הוסיפה יעל אלקנה. "פשוט רוע. לא נתפס. ליבי עם המשפחות", הוסיפה רוסלנה רודינה. "זה לא אמיתי, לא הגיוני, בלתי נתפס. פחות משבוע מהפיגוע בבאר שבע. די. הלב שלי לא עומד בזה", כתבה תקוה גדעון. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר