חושבים קדימה: ברעננה דואגים למגורים לדור העתיד

עיריית רעננה נוקטת במגוון דרכים על מנת לייצר פתרונות מגורים לצעירים כדי שיישארו בעיר * פרויקטים חדשים עם דירות שלושה חדרים ויחידות דיור קטנות, השקעה מאסיבית בתשתיות מותאמות, הקמת גינות נוי, פארקים ושלל פעילויות בידור ופנאי * חיים ברוידא, ראש העיר, אומר: "אנחנו בתנופה, האוכלוסיה הצעירה חוזרת אלינו"

שכונת המאה. צילום: (הדמיה): באדיבות ארקאפקט עדי בואנו בע"מ

בשיתוף עיריית רעננה

משבר הדיור הפוקד את המדינה, הוביל את עיריית רעננה לרכז את מירב הכוחות והמשאבים בהתמקדות בדיור לצעירים ולדור העתיד.

בהובלת ראש העיר חיים ברוידא, נוקטת העירייה במגוון דרכים ומובילה מאבקים שונים להסרת חסמים ובירוקרטיה, על מנת ליצור פתרונות מגורים ראויים לבני הדור הצעיר, כמו גם למשפרי דיור, שיאפשרו לשמר בעיר דור איכותי וצעיר בעיר, ולמנוע את בריחת הצעירים לערים אחרות ואף מחוץ לגבולות המדינה.

בין היתר מושקעים משאבים בקידומם של פרויקטים חדשים בתמהיל מגוון תוך מתן דגש על בניית דירות בנות שלושה חדרים ויחידות דיור קטנות. כל תוכנית חדשה למגורים בעיר, הכוללת מעל 100 יחידות דיור, מחויבת לכלול בתוכנית הבנייה בין 30%־20% יחידות דיור קטנות. במסגרת מדיניות העיר המנוסחת בתוכנית המתאר הכוללנית שלה, גם כל תכנית מעל 10 יח"ד מחויבת בתמהיל יחידות דיור קטנות. באופן זה נוצר מלאי תכנוני של אלפי יחידות דיור קטנות ברחבי העיר. הנחת העבודה הינה כי מחיר הדירה נגזר בין היתר משטחה, ככל שהדירה תהיה קטנה, מחירה היחסי יהיה נמוך יותר ונגיש לרכישה.

תנופת הבנייה בעיצומה

תנופת הבנייה בעיר בעיצומה, ובכפוף למדיניות זו, מוקמים בה מגוון שכונות ופרויקטים חדשים, בהתאמה לאוכלוסייה הצעירה. שכונות אלו נהנות ממיטב המשאבים – גינות, פארקים ומוסדות חינוך מותאמים והשקעה בפעילות תרבות ופנאי.

בין הפרויקטים והשכונות החדשות הנמצאים בתהליכי הקמה או בשלבי תכנון מתקדמים, שכונת המאה בדרום העיר, הנמצאת בעיצומה של בנייה והקמה, כוללת כ־1,560 יחידות דיור, מהן 312 בנות שלושה חדרים; שכונת 2011, בסמוך לכניסה המזרחית של העיר, הנמצאת בשלבי ההיתר, ובה כ־250 יחידות דיור מהן 51 יח"ד למשקי בית קטנים; רעננה מערב, שהקמתה אושרה באחרונה, בגבולה המערבי של העיר, ובה כ־6,040 יחידות דיור בתמהיל דירות עשיר, מהן 25% דירות קטנות, וכן בנייה בעירוב שימושים; קידום תוכנית חדשה לשכונת 2009, בשטח שבדרום מזרח העיר ועד לכביש 4 וכביש 531, מיועדת אף היא להגדיל את היצע הדיור למשקי בית קטנים ואוכלוסייה צעירה, וכן יישום פרויקטים של התחדשות עירונית, בהם מחויבת הקצאה של 30%־20% מיחידות הדיור לדירות קטנות, באזורי העיר המתחדשים. 

חיים ברוידא צילום: אלעד מלכה,

חיים ברוידא: "אנו משקיעים משאבים רבים בקידומם של פרויקטים חדשים בתמהיל מגוון תוך מתן דגש על בניית דירות בנות שלושה חדרים ויחידות דיור קטנות עבור הדור הצעיר"

השקעה זו נושאת פרי, ולראיה נתוני הלמ”ס שהתפרסמו לאחרונה, המתייחסים לשנים 2024־2021, שמעידים על שיעורי בנייה למעלה מ־20% של דירות קטנות בעיר, מסך שיעורי הבנייה הכולל בעיר.

"עם כניסתי לתפקיד, החלתי בעיר מדיניות חדשה של מעבר לבנייה של דירות קטנות ושינוי המדיניות שהייתה עד לפני שנים ספורות בעיר, של בניית דירות החל מארבעה חדרים ומעלה בלבד", אומר חיים ברוידא, ראש העיר רעננה. "המדיניות הקודמת מידרה זוגות צעירים ומנעה מהם לרכוש דירה בעיר. אני יותר מגאה לראות שעם החלת השינוי בעיר, ובנייתן של דירות קטנות יותר בנות שלושה חדרים, אכן אפשר את שובה של האוכלוסייה הצעירה והזוגות הצעירים בעיר, ובהתאם אנו פועלים להרחבת התשתיות ומוסדות החינוך, והעיר בתנופת עשייה למען הדור הצעיר. המדיניות נשאה פרי ורק בשנים האחרונות פתחנו  כ־04 גני ילדים חדשים ואנחנו בונים עשרה בתי ספר חדשים נוספים בעיר".

שומרים על איכות החיים

פרויקטים אלו נבנים בתכנון מוקפד ומושכל, תוך יישום עקרונות הבנייה הירוקה ושימת דגש על איכות העיצוב ואיכות המרחב הציבורי ופריסת שירותים בכל תחומי החיים, לרווחת התושב. במקביל, מושקעת חשיבה יתרה על התאמת ערוצי התחבורה, לרבות עורקי התנועה והתחבורה הציבורית, לצורכי האוכלוסייה המתרחבת וגדלה, על מנת לשמר את איכות חיי התושבים בעיר. 

ברעננה ישנם מרכזי תעסוקה משמעותיים ומבוקשים, הכוללים חברות הייטק וטכנולוגיה רבות. אלו מהווים גורמי מפתח למשיכתה של אוכלוסייה צעירה וחזקה לתחומי העיר, זאת בנוסף ליישום בנייה במודל של עירוב שימושים, להענקת מלוא השירותים לתושבים ומענה לכלל צורכיהם בסביבת מגוריהם כחלק מתפיסת התכנון העירונית הכוללת וההתאמה לצעירים.

פרויקט התחדשות עירונית, צילום: (הדמיה):סטודיו AA

“אני רואה במשבר הדיור אחד מהנושאים שברצוני למגר בעיר ובמדינה מתוך המחויבות שלי כלפי הדור הבא. כיו"ר ועדת השלטון המקומי בנושא רשות מקרקעי ישראל, אני פועל יחד עם ראשי הרשויות ומנהל השלטון המקומי ליצירת עמדה אחודה ולגיבוש דרכי פעולה של השלטון המקומי בנושאי רוחב הנוגעים לפעילות רמ"י. אני רואה ברמ"י את הגורם הישיר למשבר הדיור, בדרישתה מחיר על הקרקעות כמו בשוק הפרטי, ואנו פועלים במלוא המאמצים לשינוי המדיניות. לצד השקעת המאמצים בתכנון נכון של בנייה לצעירים, זהו המפתח לפתרון הדיור לילדים שלנו שנולדו, התחנכו ונלחמו כאן, וראויים לאפשרות לרכוש דירה במחיר בר השגה במדינה", מסכם ברוידא.

בשיתוף עיריית רעננה

כדאי להכיר