לאחר העוצר, בתום חג הפסח, המאפיות השונות החלו לייצר לחמים, לחמניות ופיתות שהגיעו לרשתות המזון היום בבוקר (חמישי), אך למרות שנים שעברו, הציבור לא מסתער על החמץ עם צאת החג, ונשאר בבית.
אחרי הפסח והסגר: עם ישראל קונה חמץ // צילום: שמואל בוכריס, משה בן שמחון, Newsenders
יצחק ברמן, הבעלים של מאפיית ברמן, סיפר על התופעה: "הייתה ירידה של 50% במאפיות אצלנו - משום שאנשים בימים אלה ככל הנראה מעדיפים לעשות קנייה אחת ברשתות המזון ולא לפצל קניות. זו לא התמונה הרגילה של קניית לחמים ופיתות אחרי החג. הפאניקה הייתה שבוע לפני החג, אז קנו הרבה. אחת הסיבות שהחלטנו לא לפתוח את החנות במוצאי החג עוד לפני שהיו הוראות זה היה למנוע התקהלויות. בסוף עשו את לנו את העבודה. אנחנו מקפידים על כללים של מרחק בין אנשים על מנת למנוע צפיפות".
עוד בנושא:
• 29 חולים בקורונה נמצאו בדיור המוגן "זהבית"
• חובות של מיליארדים: משבר הקולנוע
• תינוק בן כשבוע אובחן כחולה קורונה
אורי שפט, הבעלים של מאפיית לחמים הוסיף כי "היום לא היה פרוע מבחינת מכירות, בטח שלעומת צאת חג רגיל. עם זאת יש תנועה טיפה יותר ערנית מימי קורונה הרגילים. יש בחוץ תור קצר של שלושה או ארבעה אנשים באופן קבוע. הסניפים שלנו גדולים מאד ולכן יש מקום. פעם בשעה, עובר גורם מפקח כדוגמת: משטרה, פיקוח מהרשות העירונית ועוד כדי לבדוק שהכל בסדר.
"אנשים קנו בעיקר לחם וחלות למחר. היות ואנשים לא אכלו חמץ בפסח, הם קנו מאפים נוספים כמו בורקסים. התפריט שלנו היום טיפה יותר מצומצם. מחר הוא יהיה רחב יותר ועדיין מדובר ב-70% מהייצור הרגיל שלנו. בכל הנושא של המשלוחים יש לנו גידול של מאות אחוזים יותר, בעיקר בסניף החשמונאים, שם יש לנו סניף גדול שמשמש אותנו לליקוט ואריזה למשלוחים. גם הסלים קצת יותר גדולים מהרגילים. עם זאת זה עדיין טיפה בים לעומת הפעילות הרגילה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו