תשעה חודשי עיכוב בחלוקת דואר וצמצום שעות בניגוד להוראות: קרעי קונס את הדואר בשני מיליון שקלים

משרד התקשורת בראשותו של שלמה קרעי ממשיך במערכת היחסים העכורה עם דואר ישראל • בביקורת של מנהל הדואר במשרד התקשורת נמצאו ליקויים רבים בסניפים שונים ברחבי הארץ • בין השאר, בראש העין עוכבו דברי דואר למשך 117 ימי עבודה ובפתח תקווה עוכבו מאות דברי דואר רשום ואלפי דברי דואר רגיל במשך 64 ימי עבודה • דואר ישראל: "משרד התקשורת בחר לבצע את הביקורת דווקא בזמן שהחברה הייתה בעיצומו של מהלך פיטורי 1,000 עובדים, בהם מאות דוורים, כחלק מתוכנית ההבראה"

תור בכניסה לסניף דואר ישראל. 300 אלף תלונות ציבור בשנה (להמחשה). צילום: מישל דוט קום

מאז מינויו של חבר הכנסת שלמה קרעי (ליכוד), לשר התקשורת, מערכת היחסים בין המשרד לדואר ישראל הפכה לעכורה עקב רצונו של השר להדיח את יו"ר הדירקטוריון מישאל וקנין, הדחה שדואר ישראל הגדיר כ"התערבות פוליטית". 

קרעי: "להגיד שאני מחפש לשלוט בתקשורת זה שקר על מלא"// מתוך הטוויטר של שלמה קרעי

כעת, משרד התקשורת הודיע לחברת "דואר ישראל" על כוונתו להטיל עיצום כספי בסך כ-2 מיליון שקלים על החברה, בגין הפרות וליקויים מתמשכים. בין היישובים בהם נמצאו ליקויים: רהט, פתח תקווה, ראש העין, רמת השרון והרצליה, שגב שלום וערד. 

בין הליקויים החמורים שנמצאו: עיכובים של 9 חודשים בחלוקת דואר; אי הפעלת יחידת דואר למשך חצי שנה וצמצום שעות הפעילות בניגוד להוראות הרישיון. יש לציין כי קרעי טען כי הדחת וקנין נובעת מרצונו לייעל את רמת השירות בדואר ואיכות השירות לציבור, שלטענתו הדירקטוריון לא עשה דבר כדי לשפרם.   

מישאל וקנין, יו"ר הדואר המודח בדיון בבג"ץ, צילום: אורן בן חקון

כחלק מהפעילות השוטפת ומתוך שמירה על איכות השירות לציבור, ערך מינהל הדואר במשרד התקשורת סדרת הליכי פיקוח בסניפי דואר ומרכזי דוורים באזורים שונים בארץ, ומצא בחלקם ליקויים והפרות בגינם הוא מתכוון להטיל על חברת הדואר עיצומים.

אלפי דברי דואר רשום תקועים בסניפים

רשימת הליקויים שנמצאו בבדיקה של משרד התקשורת כוללת עיכוב של מאות דברי דואר רשום לתקופות של עד 9 חודשים בעיר רהט. זאת, בניגוד לתקן איכות ושירות שנקבע ברישיון החברה שעומד על עד 10 ימי עבודה למשלוח. סכום העיצום עומד על 435,190 שקלים. 

⁠בערד, נמצא שהחברה הפרה שתי הוראות; צימצום שעות פעילות יחידת הדואר שלא בהתאם להוראות הרישיון, ובנוסף, החברה לא מסרה את המידע כפי שנדרש בהוראות הרישיון. סכום העיצום עומד בסה"כ על 391,680 שקלים.

סניף דואר ישראל, צילום: יהושע יוסף

בראש העין עוכבו מאות דברי דואר רשום, למשך 117 ימי עבודה. סכום העיצום הכספי עומד על 348,152 ש"ח. בפתח תקווה - עיכובים בחלוקת מאות דברי דואר רשום ואלפי דברי דואר רגיל של עד 64 ימי עבודה. סכום העיצום עומד על 304,633 שקלים.

ברמת השרון והרצליה - במרכז הדוורים נמצאו דברי דואר מעוכבים של עד 57 ימי עבודה. סכום העיצום עומד על 304,633 שקלים. בשגב שלום - לא הופעלה יחידת דואר בישוב לתקופה של כחמישה חודשים בניגוד להוראות הפריסה ברישיון, כך שתושבי הישוב נותרו ללא שירותי דואר. המשרד הודיע על כוונתו להטיל עיצום כספי של 174,080 שקלים.

לרשות דואר ישראל עומדים עד 45 ימים לטעון את טענותיה כנגד הכוונה להטלת העיצומים הכספיים.

מנכ"ל משרד התקשורת (בפועל), מימון (מוני) שמילה: "שירותי הדואר הינם שירותים חיוניים. מפיקוחים שבוצעו לפני פרוץ המלחמה, נמצאו חריגות מהותיות שלא ניתן לעבור עליהן לסדר היום".

מדואר ישראל נמסר בתגובה: "משרד התקשורת בחר לבצע את הביקורת דווקא בזמן שהחברה הייתה בעיצומו של מהלך פיטורי 1,000 עובדים, בהם מאות דוורים, כחלק מתוכנית ההבראה של הדואר שנחתמה עם המדינה. בבדיקות חוזרות שהמשרד עצמו ביצע, התברר שחלק מהליקויים תוקנו".

"מצער שדווקא בזמן ימי מלחמה, בהם עובדי דואר ישראל עוסקים מבוקר עד לילה באספקת שירותי דואר סדירים לציבור ולמאות אלפי ישראלים שנאלצו לעזוב את בתיהם, ובעיצומו של תהליך הפרטה, המשרד מוצא לנכון לצאת בהודעה זו בטרם הושלמו הליכי השימוע להם החברה זכאית על פי דין. החברה מתכוונת לעמוד על זכויותיה ולהבטיח שגם גוף פיקוח ממשלתי ינהג כלפיה בניקיון ידיים ודעת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר