הממ"דון של אקרשטיין. לבתים ובניינים צמודי גינה. צילום: אקרשטיין

בגודל של 5 מטרים ומכיל עד 10 אנשים: הממ"דון קיבל את אישור פיקוד העורף

מוצר בלעדי שפיתחה בשנה האחרונה חברת הנדל"ן אקרשטיין מציע פתרון מיגון לבתי קרקע נטולי ממ"ד • יתרונו הגדול הוא בכך שאינו מצריך עבודות תשתית או הכנה בשטח • והמחיר? עשרות אלפי שקלים

עוד לפני פרוץ המלחמה, משפחות רבות המתגוררות בבתים נטולי ממ"ד חיפשו פתרונות מיגון. על רקע המלחמה וירי אלפי רקטות מעזה לישראל, הצורך הזה הפך אקוטי וכעת הוא מקבל מענה, גם אם חלקי, בדמותו של הממ"דון - ממ"ד נייד וקל להתקנה.

מאחורי הפיתוח הבלעדי עומדת חברת הנדל"ן הישראלית אקרשטיין, שקיבלה לאחרונה את אישור פיקוד העורף לשווק לשוק הישראלי את הממ"ד המיועד למתגוררים בבתי קרקע או לבניינים צמודי גינה. 

מורך אקוטי במיגון. פגיעה ישירה בבית באשקלון, צילום: דוברות העירייה

יתרונו הגדול של הממ"דון הוא בכך שמיקומו בחצר הבית אינו מצריך עבודות תשתית או הכנה בשטח. הוא מגיע בגודל של 5 מ"ר נטו ויכול להכיל עד 10 אנשים, בהתאם להנחיות פיקוד העורף המורות על שטח של חצי מ"ר לאדם. מחירו לצרכן יעמוד על כ-85 אלף שקלים.

באקרשטיין מדווחים על זינוק משמעותי בהתעניינות ובביקושים לממ"דים בקרב כלל האוכלוסייה בישראל, כולל במרכז הארץ וביישובי הצפון. יתרה מכך, בחברה אומרים כי בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר נרשמת התעניינות גורפת בממ"דים בעלי דלת הניתנת לנעילה מבפנים. ביקוש גבוה נוסף למרחבים מוגנים מגיע מצד גופים מוסדיים המבקשים לספק לאזרחים מרחב מוגן ובטוח.

"התחלנו בתכנון ופיתוח הממ"דון עוד לפני המלחמה", אומר אהוד דנוך מנכ״ל קבוצת אקרשטיין. "אולם כעת, עם ההבנה כי קיים צורך חיוני ואמיתי בממ"ד שניתן למקם בקלות ובמהירות בבתים צמודי קרקע חסרי מיגון, האצנו את קצב הפיתוח והייצור של הממ"דון ואנחנו מתחילים בייצור שלו בזמן הקרוב בכמויות ייצור גדולות. בשונה מאספקת ממ"ד סטנדרטי שלוקחת לפחות חודשיים, אספקת הממ"דון תהיה מיידית. מדובר בפתרון מהיר וזול יחסית, המספק הגנה באופן זהה לזה שמספק ממ"ד רגיל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...