משרד הבריאות על פרשת הסלמונלה בחומוס: "לא ניתן לקבוע מה מקור הזיהום"

לטענת גורמים במפעל נראה כי טחינה, שהיא חומר הגלם המרכזי בתהליך הייצור, נמצאת בחשד גבוה לנוכחות הסלמונלה • אולם על פי הבדיקה שנעשתה על ידי משרד הבריאות, לא נמצאה הוכחה מעבדתית לכך • המשרד הנחה לבחון מקורות זיהום נוספים

"לא ניתן לקבוע את מקור הזיהום בסלטי צבר". (למוצרים אין קשר לכתבה) , צילום: יהושע יוסף

משרד הבריאות מפרסם את הממצאים הראשוניים שנמצאו בבקרה היום במפעל "צבר". הבוקר (רביעי) הגיע צוות של שירות המזון מטעם המשרד למפעל "צבר" בקריית גת, על מנת לבצע בקרה לאחר הריקול שנעשה על ידי החברה בעקבות סלמונלה במוצרים. הבקרה נמשכה עד שעות הערב.

על פי הממצאים הראשוניים לא נמצאו חריגות מהותיות בביקורת. בבדיקת משרד הבריאות עלה כי המפעל מבצע בקרות שוטפות של סלמונלה, המפעל משתמש בחומרי גלם רק לאחר דיגום תקין ובחודש האחרון בוצעו מעל 200 בדיקות לנוכחות סלמונלה.

"יש להגיש המשך תחקיר מפורט". מפעל צבר, צילום: לירון מולדובן

לטענת גורמים במפעל נראה כי טחינה, שהיא חומר הגלם בתהליך הייצור, נמצאת בחשד גבוה לנוכחות הסלמונלה ואולם על פי הבדיקה שנעשתה היום על ידי שירות המזון של משרד הבריאות, לא נמצאה הוכחה מעבדתית לכך.

על כן לא ניתן לקבוע, נכון לשלב הזה, מהו מקור הזיהום. המשרד הנחה את המפעל לבחון מקורות זיהום נוספים, ולהגיש למשרד הבריאות המשך תחקיר מפורט ומנומק.

המשרד הנחה את המפעל לבחון מקורות זיהום נוספים, צילום: ללא קרדיט



מחברת אסם נמסר: ״חברת צבר שמה את איכות מוצריה ובטיחות הצרכנים בראש סדרי העדיפויות. החברה תפעל על פי ההנחיות המפורטות של משרד הבריאות כפי שאנו עושים תמיד״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר