שי באב"ד, מנכ"ל שטראוס הנכנס ומי שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד האוצר, לא יצטרך לדאוג מעתה ליוקר המחיה. לפי ההודעה שאותה מסרה שטראוס לרשות לניירות ערך, באב"ד ירוויח בעת כניסתו לתפקיד 150 אלף שקלים לחודש.
בהודעה נכתב: "ועדת התגמול ודירקטוריון החברה אישרו את תנאי כהונתו והעסקתו של באב"ד ביחס לתקופה שבה יכהן כמנכ"ל החברה, וזאת עד לאישור האספה הכללית של בעלי המניות של החברה את תנאי כהונתו והעסקתו המוצעים, אשר יפורטו בדוח זימון אספה שתפרסם החברה".
עוד יהיה זכאי המנכ"ל לתמריץ שנתי מחושב, המבוסס על מידת העמידה ביעדים פיננסיים מבוססי תקציב הקבוצה, כפי שהוא מאושר מעת לעת על ידי דירקטוריון החברה או עמידה ביעדים פונקציונליים כמו: עמידה ביעדי התוכנית האסטרטגית, נתח שוק, תשואת מחיר מניה, פרודוקטיביות והתייעלות בסעיפי הוצאות תקציביים, וכן יהיה זכאי לתמריץ בשיקול דעת ולמענק מיוחד.
בסמוך לאישור האספה הכללית, החברה תקצה למנכ"ל סכום כולל של 487,096 אופציות הניתנות למימוש ל-487,096 מניות רגילות של החברה בעלות של שקל לאחת.
במקרה שבו המנכ"ל יבקש מיוזמתו לקצר את תקופת ההודעה המוקדמת ולהקדים את מועד ניתוק יחסי העבודה, והחברה תסכים לבקשת המנכ"ל, יסתיימו יחסי העבודה ולא ישולם למנכ"ל תשלום כלשהו בגין תקופת ההודעה.
כמו כן, לא יהיה זכאי למענק הסתגלות ולא לפיצוי בגינו.
יצוין כי מבחינת השכר ברוטו, השכר של באב"ד די דומה לשכר של גיורא בר דעה, המנכ"ל הנוכחי, אשר עומד על 153 אלף שקלים.
עלות השכר הכוללת של גיורא בר דעה עמדה ב-2021 על כ-7.1 מיליון שקלים. מתוכם 3 מיליון שקלים מבוססים על מניות. באשר לעלות השכר הכוללת אופציות של באב"ד, רק בסוף השנה יידעו מה העלות הכוללת וכמה שוות האופציות, שכן זה תלוי בשווי המניה. על פי הערכות וכולל האופציות, מדובר בסכום של כ-6.8 מיליון שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו