בנט וקארה ייפגשו עם בעלי עסקים

ראש הממשלה וסגן השר במשרדו ייפגשו עם נציגי ענפים שנפגעו בגל החמישי של הקורונה • שר האוצר ליברמן קיים אמש פגישה עם נציגי המשק השונים והבטיח: "לא נפקיר אף אחד ונפעל באופן אחראי"

ראש הממשלה נפתלי בנט וסגן השר במשרד רה"מ, אביר קארה, יפגשו מחר (שני) עם בעלי עסקים במשרד ראש הממשלה בירושלים על מנת לדון על מתווה פיצויים לענף הקורס בצל התפשטות הגל החמישי של הקורונה.

בפגישה ישתתפו ראשי ארגונים מהמגזר העסקי ונציגים מענפים שונים במשק, בהם תיירות, תרבות, מסעדנות, טקסטיל, אולמות האירועים, חדרי הכושר ועוד.

אמש קיים שר האוצר, ליברמן, פגישה עם נציגי ענפי משק שונים וסגן השר במשרד ראש הממשלה, אביר קארה, קיים שיחת זום עם בעלי עסקים כדי להבין לעומק את דרישתם.

במהלך הפגישה שר האוצר ליברמן אמר: "אני מבין שיש פגיעה מסוימת בחלק מהעסקים בגל האומיקרון, אבל חשוב לי להיות גלוי בפניכם כי הסיוע הפעם חייב להיות ממוקד בעסקים שנפגעו, לא נפקיר אף אחד ונפעל באופן אחראי והוגן".

שר האוצר הקשיב לטענותיהם ואמר: "אנחנו נמצאים בתקופה מורכבת ובימים לא פשוטים אבל אנחנו ניגשנו לגל הזה ערוכים הרבה יותר מגלים קודמים. קיבלנו בממשלה הזו החלטות דרמטיות שהביאו להבראת המשק, ביטלנו את החל״ת והודענו שלא יהיו סגרים. אני מבין כי ישנה פגיעה מסוימת בחלק מהעסקים בגל האומיקרון אבל חשוב לי להיות גלוי בפניכם כי הסיוע הפעם חייב להיות ממוקד בעסקים שנפגעו, לא נפקיר אף אחד ונפעל באופן אחראי והוגן.

עוד אמר: "בחודשיים הקרובים נמשיך לעקוב אחר המצב ואחר הגשת דוחות המע״מ ונבחן נתונים כלכליים נוספים במטרה לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבור העסקים והמשק".

ח"כ ליברמן // צילום: אורן בן חקון,

בפגישה השתתפו שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, שר החקלאות ופיתוח הנגב והגליל, עודד פורר והממונה על התקציבים, יוגב גרדוס.

לפי גורמים ממשלתיים המעורים בנושא, בימים הקרובים צפויה להיות הכרזה בנושא הסיוע, אך פרטיה עדיין לא נסגרו. בסוף השבוע האחרון בעלי העסקים שדורשים פיצויים הפגינו מול ביתו של רה"מ ברעננה. המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב: "בנט, תעצור את ליברמן". ההפגנה התקיימה בצל המתווה שהוצג השבוע, שלא נתן מענה לענפים נוספים מלבד אנשי ענף התרבות.

המסעדנים לא הגיעו להפגין ביום שישי מול ביתו של בנט. יו"ר איגוד המסעדות שי ברמן מסביר בשיחה עם "ישראל היום" שעבור ענף המסעדנות "הגל החמישי היה אחד יותר מדי".
לדבריו, "בינואר נרשמה פגיעה קשה מאוד. נכון שיש משלוחים, אבל האופציה הזאת לא רלוונטית לכחמישית מהעסקים בתחום. אנחנו מעריכים פגיעה של 50% ויותר בהיקף המחזורים - רואים את זה באזורים מובססי תיירות כמו ירושלים ויפו, אבל גם בשאר הארץ נכונות הלקוחות לצאת לבלות ירדה".

ברמן מוסיף: "בניגוד לחברות בורסאיות ששם הדרישה של האוצר לראות נתונים רבעוניים היא לגיטימית, העסקים הקטנים חיים על התזרים. חודש אחד שמסעדה יורדת דרסטית משפיע עליה לחודשים, והבחינה צריכה להיות שונה כשמדובר בעסקים קטנים. המסעדנים מגחכים על גישת האוצר לבדוק תוצאות בסוף הרבעון, הם צריכים לשלם משכורות ב־9 בפברואר, אין להם את הפריבילגיה להסתכל כה רחוק".

ברמן מסכם ואומר כי הוא "חושש שהממשלה תמתין עם פיצוי העסקים לאחר שגל האומיקרון יסתיים ואז המומנטום לפיצוי העסקים יאבד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר