"רצינו פתרון פשוט – והגענו למוצר שמשנה את הדרך בה ישראלים משלמים בחו"ל"

"אנחנו רגילים ששירותים בעולם הפיננסי מגיעים עם 'אותיות קטנות', וכשאנחנו מציעים משהו שקוף ומשתלם – זה פשוט מפתיע אנשים" • ראיון עם מייסדי LAYA, מבית אלטשולר שחם - יותם רייפ דשא ואור גולדשטיין

יותם רייפ דשא ואור גולדשטיין , עידן שירן
יותם רייפ דשא ואור גולדשטיין. צילום: עידן שירן

יותם רייפ דשא ואור גולדשטיין, שני המייסדים שהקימו את LAYA שמשחקת במגרש של הגדולים. מה זה אומר? LAYA היא פלטפורמה דיגיטלית שמיועדת למטיילים שעוברים בין מדינות שונות ועושים שימוש בסוגים שונים של מטבעות וזה אומר עלויות גבוהות מאוד. LAYA אמורה לעשות את זה בפשטות, יעילות ולא פחות חשוב בזול יותר מפלטפורמות דומות.

LAYA חברה לבית ההשקעות אלטשולר שחם והמודל הכלכלי שלהם שקוף. "אנחנו חברים מגיל צעיר, טיילנו רבות יחד, ובכל טיול מחדש חזרו אותם אתגרים – מי משלם על מה, איך מחלקים הוצאות, וכיצד ניתן להימנע מעמלות מט"ח נסתרות", אומר רייפ. "הבנו שמדובר בבעיה אמיתית שמטיילים רבים נתקלים בה, והיה ברור לנו שיש כאן מקום לפתרון. לאחר שיחה בנושא, החלטנו לבדוק כיצד ניתן להפוך את הרעיון הזה למוצר אמיתי".

אור, שבאותה תקופה היה בדרכו ללימודי MBA לא תכנן להיכנס לעולם הזה "הבנתי שזה לא עוד אפליקציה – מדובר על שינוי יסודי בדרך שבה אנשים מנהלים את כספם בטיולים. ראיתי שיש כאן צורך ממשי, מוצר שיכול לשפר משמעותית את חוויית המטיילים ולחסוך להם כסף. זה היה הרגע שבו החלטתי להצטרף ולתת לפרויקט את מלוא תשומת הלב".

LAYA למעשה מנפיקה כרטיס מאסטרקארד דיגיטלי נטען ללא עלות, המאפשר תשלומים באמצעות Apple Pay ו-Google Pay  והפעילות בכרטיס מתאפשרת בתשעה מטבעות שונים: שקל, דולר אמריקאי, יורו, ליש"ט, באט תאילנדי, פסו מקסיקני, פורינט הונגרי, דירהם אמירתי וין יפני, כך שהמשתמשים יכולים לשלם ישירות במטבע המקומי, ללא צורך בהמרות נוספות וללא עמלות נסתרות. "כרטיסי אשראי רגילים מבצעים המרות כפולות וגובים עמלות נסתרות של 3%-5% על כל עסקה. אנחנו מציעים שערי המרה ישירים, ללא תוספות מיותרות וללא הפתעות," מסביר יותם.

מעבר לתשלומים האישיים, LAYA מציעה פתרון מתקדם לניהול הוצאות קבוצתיות. "מטיילים רבים חווים את אותה בעיה – מישהו משלם על כולם, ואז מתחילים חישובים והעברות בין חברים. זה מסורבל ולא תמיד נוח," מסביר אור.  LAYA מאפשרת לפתוח קבוצה, לנהל הוצאות משותפות, ולאסוף כסף בצורה חכמה ומסודרת. מדובר בפיצ'ר ששובר את השיטה המסורתית של 'גזבר הקבוצה' ומאפשר לכל המשתתפים לנהל את ההוצאות בקלות".

LAYA  מתממשקת ישירות לשערי המטבעות במסחר, כך שהמשתמשים מקבלים את שערי החליפין בזמן אמת, ללא עמלות נסתרות או הפרשי שער מיותרים. המערכת תומכת בטעינה מהירה באמצעות כרטיס אשראי בשקלים, כאשר ההמרה מתבצעת לשערים באותה נקודת זמן.

כל עסקה מוצגת בצורה ברורה, עם חישוב מיידי של העלות במטבע המקומי, כך שאין הפתעות בתהליך התשלום. השירות מאפשר גם משיכת כספים מכספומטים ברחבי העולם, ללא עמלות נוספות מצד LAYA, כאשר הכרטיס הפיזי (שניתן להזמין אותו בנפרד ובתוספת תשלום) מעניק נוחות נוספת למי שמעדיף למשוך מזומן.

הקשר עם אלטשולר שחם, אחד מהגופים הפיננסיים הגדולים בישראל, נוצר דרך אחד המשתמשים של LAYA הבנו מיד שמדובר ביותר מסתם השקעה – זו שותפות אסטרטגית שמספקת לנו את היציבות והאמינות הדרושות כדי לצמוח ולהפוך לגורם משמעותי בשוק," מספר אור.

מאז ההשקה, LAYA נמצאת בצמיחה מהירה, הרבה מעבר לציפיות הראשוניות של המייסדים. "אנחנו פי שלושה מהתחזיות שלנו, ואחד הדברים הכי מעניינים הוא ש-90% מהשאלות שמגיעות אלינו לשירות הלקוחות הן לא על תקלות, אלא על כך שאנשים לא מאמינים כמה הם חוסכים. אנחנו רגילים ששירותים בעולם הפיננסי מגיעים עם 'אותיות קטנות', וכשאנחנו מציעים משהו שקוף ומשתלם – זה פשוט מפתיע אנשים," אומר יותם.

LAYA  תכניס בקרוב יישום לחישוב עסקאות בכל מטבע שרוצים. כך למשל נמיתן לשלם בבאט אבל לבצע את החישוב של כמה עלתה העסקה בשקלים וכן הלאה. אחד השירותים המעניינים שמתכוונת החברה להשיק יכלול אפשרות להזמין טיסות וחדרים בתי מלון וזה סיפור מעניין למטיילים. "אנחנו רוצים ש-LAYA תהיה הרבה יותר מארנק דיגיטלי," מסביר אור. "המטרה שלנו היא לספק למטיילים כלים שיחסכו להם כסף בכל שלב בטיול – מהטיסה, דרך ההוצאות השוטפות ועד לסגירת העלויות בסוף החופשה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר