יצחק תשובה הגיש את תוכניות הפיתוח למאגר לוויתן בהשקעה של 2.4 מיליארד דולר

ניומד אנרג'י הגישה למשרד התשתיות את תוכנית הפיתוח למאגר לוויתן • תוכנית הפיתוח כוללת 3 בארות חדשים בעלות של 2.4 מיליארד דולר • אם תאושר התוכנית יוכל מאגר לוויתן להגדיל את ההפקה באופן משמעותי

מאגר לוויתן בלב הים התיכון. צילום: אלבטרוס

ניומד אנרג'י שבשליטת קבוצת דלק של איש העסקים יצחק תשובה הגישה היום (א') לממונה על ענייני הנפט במשרד האנרגיה והתשתיות תוכנית מעודכנת לפיתוח מאגר לוויתן  שאמור להגדיל את יכולת ההפקה ויספק מענה ארוך טווח לביקושים הגוברים במשק המקומי והאזורי.

על פי התוכנית, ניתן ליישם אותה באופן מלא או בשלבים: השלב הראשון כולל קידוח שלוש בארות הפקה נוספות, הוספת מערכות תת ימיות נלוות והרחבת מתקני הטיפול בפלטפורמה. מהלכים אלו יגדילו את יכולת הפקת הגז הכוללת ממאגר לוויתן לכ-21 BCM בשנה, בעלות כוללת המוערכת בכ-2.4 מיליארד דולר (100%). עד כה אישרו השותפים תקציב של כ-505 מיליון דולר לצורך רכישת ציוד שזמן אספקתו ארוך והשלמת התכנון הנדסי מפורט (FEED).

השלב השני של תכנית הפיתוח כולל קידוח בארות הפקה נוספות ומערכות תת ימיות נלוות, ובכלל זה האפשרות להניח צינור רביעי בין השדה לפלטפורמה, באופן שצפוי להגדיל את יכולת ההפקה היומית המקסימלית בכ-2 BCM נוספים לשנה, כך שיכולת ההפקה תעמוד על 23 BCM לשנה זאת לעומת יכולת ההפקה היום שעומדת על 12 BCM לשנה.

מאגר "לוויתן" (ארכיון), צילום: AP

מניומד אנרג'י נמסר כי בכוונת השותפים במאגר לוויתן לקדם את האישורים הרגולטוריים הנדרשים ולחתום על הסכמי עוגן למכירת גז טבעי ללקוחות במשק המקומי ובשווקי הייצוא, בהיקף כולל של למעלה מ-100 BCM, בהתאם להיקפי ההפקה הצפויים לאחר השלמת פרויקט ההרחבה ומכתב הממונה על ענייני הנפט במשרד האנרגיה והתשתיות, וזאת על מנת לקבל החלטת השקעה סופית (FID) לביצוע שלב 1ב' כבר במהלך החודשים הקרובים.

נזכיר כי מאגר לוויתן התגלה בשנת 2010 והוא נחשב למאגר הגדול ביותר בים התיכון ואחד הגדולים בעולם. המאגר מכיל 650 BCM של גז טבעי וההפקה ממנו החלחה בשנת 2019. כיום, מפיק המאגר בקצב של 12 BCM בשנה ועם השלמת פרויקט הנחת הצינור השלישי השנה, תגדל כמות ההפקה בשנת 2026 לקצב של כ-14 BCM בשנה.

יוסי אבו מנכ״ל ניומד טנרג'י: "מאגר לוויתן הוא העוגן האנרגטי היציב והחזק ביותר בים התיכון – הגדלת יכולת ההפקה תספק מענה לביקושים הגוברים במשק המקומי, לצד העמקת מעמדה של ישראל כספקית אנרגיה וחיזוק הקשרים האזוריים ושיתופי הפעולה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר