למרות החששות ממלחמת סחר הרי שהתגובה הלילה של ממשלת סין הייתה מתונה ונראה כי היא יותר הצהרתית מאשר נועדה לפגוע בכלכלה העולמית. כך או אחרת, במערכת הבנקאית מנסים לתמחר את הסיטואציה החדשה ויותר מהכל נראה שהכלכלה העולמית הולכת לפחות בטווח הקצר לחוסר סדר וחוסר ודאות.
אור אזרן מאגף הכלכלה בבנק לאומי כותב היום ללקוחות הבנק כי "הרשויות בסין פרסמו את הצעדים בתגובה להעלאת המכסים של ממשל טראמפ, אשר נכנסו לתוקף הבוקר. הצעדים שננקטו מתונים יחסית, לפחות בהשוואה לצעדים שננקטו מצד הממשל האמריקאי.
"הצעדים שסין נקטה כוללים: העלאת מכסים בגובה 10% על יבוא של פחם וגז טבעי נוזלי מארצות הברית. העלאת מכסים בגובה 15% על יבוא של נפט גולמי, מכונות חקלאיות וחלק מכלי הרכב המיובאים מארצות הברית".
אזרן אומר כי צעדים אלו מכוונים, בין היתר, להקשות על הטיפול במצב החירום הלאומי בתחום האנרגיה, כפי שהכריז הנשיא. "במבט כולל יותר, מלחמת סחר משמעותה פגיעה בגלובליזציה, אשר עלולה להוביל להאטה בצמיחה, עלייה באינפלציה במדינות מרכזיות ופגיעה בסחר הבינלאומי.
"ההסלמה במלחמת הסחר צפויה להגביר את הביקוש לדולר כ"נכס בטוח". עם זאת, ככל שהשווקים יחלו לתמחר האטה בכלכלה האמריקאית, ייתכן שהדולר יאבד מומנטום בהמשך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו