דו"ח התעסוקה הוא אחד מנתוני המקרו החשובים בכלכלה האמריקאית שכן הוא בודק את מצב שוק העבודה וככל ששוק העבודה חזק יותר, צד הביקוש בכלכלה חזק יותר וזה אומר שהאינפלציה תהיה דביקה יותר ומכאן הדרך להורדת ריבית מתרחקת.
אם כן, מהנתונים עולה כי מספר המשרות ללא משרות בענף החקלאות (כלומר ייצור ושירותים) עלה בדצמבר ב-256 אלף בהמשך ל-212 אלף משרות שנוספו בחודש נובמבר. קונצנזוס התחזיות בוול סטריט דיבר על תוספת משרות של 155 אלף בחודש דצמבר.
שיעור האבטלה בכלכלה האמריקאית עומד על 4.1% מה שמשקף שהכלכלה האמריקאית במעסוקה מלאה (או לפחות הכי קרוב לשם). נתון מעניין נוסף שמשלמד על הביקוש לעובדים בארה"ב הוא השכר השעתי לעובד שעלה בחודש דצמבר ב-0.3%, נתון שעמד בתחזיות המוקדמות שצפו המשך הלחצים האינפלציונים.
כאן צריך לזכור שהנתון שאמנם הוא נתון שמלמד שהכלכלה האמריקאית במצב מצויין בעייתי מעט וזאת לאור העובדה שלפי ההתבטאויות של טראמפ הוא מעוניין בקדנציה הזו להגדיל את הפעילות הכלכלית בארה"ב באמצעות מכסים על יבוא וזה אומר שהביקוש לעובדים צפוי להמשיך לגדול, מה שיכביד עוד יותר על האינפלציה.
לאחר פרסום הנתונים החלו תשואות האג"ח הממשלתי לזנק והן נסחרות כרגע ברמה של 4.77%, נתון גבוה מאוד שמכביד מאוד על שוק המניות. כרגע המסחר בוול סטריט מגלם סיכוי של 40% להורדת ריבית אחת השנה ו-25% לכך שהריבית לא תרד כלל השנה.
יש לציין שבמסחר של הדולר מול האירו, נסחר האירו ברמה של 1.025 דולר וזו הרמה הגבוהה ביותר של הדולר בשנתיים האחרונות.
רונן מנחם הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות אומר בתגובה לנתונים כי הנתונים מתפרשים ככאלה שמעכבים את הרודת הריבית והם מתכתבים היטב עם הדברים שאמר יו"ר הפד, ג'רום פאוול, במסיבת העיתונאים האחרונה שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו