כל מה שצריך לדעת על תיק ההשקעות של משק הבית ב־2025

שנת 2024 היתה שנה מוצלחת בשוקי ההון בעולם ובישראל - זוהי הזדמנות להפנות את תשומת לב משקי הבית לחשיבות של בחינת תיקי ההשקעות שלהם, ניתוחם ועריכת שינויים, אם הם נחוצים

צילום: Shutterstock // "יתרונות פיננסיים" מעניקים לכם תיק השקעות עם שקיפות מלאה. צילום: Shutterstock

איסוף המידע הוא ההתחלה. הוא אמור לכלול את סוגי ההשקעות כגון מניות, איגרות חוב וניירות ערך אחרים; מוצרי פנסיה דוגמת קופות פנסיה, קרנות השתלמות, תוכניות חיסכון ופיקדונות נדל"ן, ועוד. המידע צריך לכלול סכומים, תנאי נזילות ומיסוי, ועוד נתונים רלוונטיים בהתאם לסוג ההשקעה. בניתוח תיק ההשקעות יש להביא בחשבון כמה גורמים חשובים. ראשית, יש לבחון את מטרות ההשקעה: יצירת הכנסה חודשית? רכישת דירה? חיסכון לפרישה? סיוע לבן משפחה בלימודים?

יש להתייחס למצבו הכלכלי של משק הבית - הכנסות, הוצאות, חובות ונכסים. חשוב להביא בחשבון את גילי בני הבית ואת שלב החיים שבו הם נמצאים. בהשקעות לטווח ארוך צעירים יכולים להרשות לעצמם סיכונים גבוהים יותר מאשר מבוגרים הקרובים לפרישה.

על משק הבית לבחון את רמת המומחיות והניסיון בהשקעות. משק בית מיומן יכול לנהל תיק השקעות מורכב יותר עם פחות סיוע מקצועי מאשר כאלה שאינם מנוסים ובעלי ידע בתחום. חשוב להתאים את השקעות משק הבית לתנאי השוק והמצב הכלכלי הכללי.

בהתאם לגורמים אלה ניתן לבחון אם תיק ההשקעות מגוון ומאוזן, ולעדכנו כך שיתאים למטרותיו וליכולותיו של משק הבית ולתנאי המשק הכלכלי שבו פועלים השווקים העולמיים. גורמים שבהם ניתן להסתייע בבניית תיק ההשקעות המשפחתי ובבקרה עליו הם, בין היתר: יועצי השקעות, מנהלי תיקים, יועצים פנסיוניים וסוכני ביטוח. חשוב להיפגש עם כמה מומחים, להשוות ביניהם, בין היתר בנוגע למקצועיות שלהם ולעלות הכלכלית של השירות, ולבחור את מי שמתאים ביותר לצורכי המשפחה.

אין לראות באמור לעיל תחליף לייעוץ השקעות אישי המותאם ללקוח

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר