יתרות המט"ח של ישראל ירדו בחודש דצמבר בכ-3 מיליארד דולר והן מסתכמו כעת ב-214.5 מיליארד דולר שהם 41.1% תוצר. יתרות המט"ח נחשבות לגבוהות מאוד והן מהוות כרית הביטחון הכלכלית של ישראל ויש להן חלק משמעותי ביציבות הכלכלית שאנחנו רואים מאז שפרצה המלחמה.
השינוי ביתרות המט"ח של המדינה בחודש דצמבר מיוחסות בעיקר לירידות שנרשמו בוול סטריט בסוף השנה והביאו להפסדים של כ-3 מיליארד דולר מניהול היתרות האלה.
נסביר כי יתרות המט"ח של ישראל מנוהלות על ידי בנק ישראל והן מושקעות (בחלקן לפחות) בוול סטריט על ידי מחלקת ההשקעות המיוחדת שהקים הנגיד, פרופ' אמיר ירון, בתוך הבנק.
מחלק ההשקעות בבנק ישראל נחשבת לייחודית בשל העובדה שהיא מנהל השקעות של יתרות מט"ח של מדינה וזה אומר שיש צורך באיזונים מורכבים מאוד שמחד צריכים להניב תשואות שיהיו לפחות כמו הצמיחה העולמית ומאידך יהיו מספיק בטחות כדי להוות כרית הביטחון הנחוצה למדינה בטח בעיתות משבר כמו מלחמה.
נזכיר כי מחלקת ההשקעות בבנק ישראל הוקמה לא לפני הרבה זמן בהחלטה אמיצה של הנגיד שהעדיף ניהול כסף פנימי על פני הוצאה של כסף לניהול מחוץ לבנק ישראל. נכון לעכשיו ההחלטה הזו מוכיחה את עצמה והמחלקה משיאה תשואות לא רעות בכלל, בטח כשאנחנו מדברים על ניהול תיק השקעות שהתשואות שלו, אינן חזות הכל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו