אפקט ינואר: האסטרטג מסביר - כך תערכו לסערה בשווקים

ארי ואלד, האסטרטג הטכני של אופנהיימר, מסביר מהו 'אפקט ינואר' ומסמן את הסקטורים המרכזיים בשווקים | כל הפרטים

המסחר בוול סטריט. צילום: אי.פי

ארי ואלד, האסטרטג הטכני של אופנהיימר מסביר מהו אפקט ינואר בשווקים ואיך להיערך אליו.

כמעט בכל שנה מאז 1950 (השנה בה התחילו למדוד את אפקט ינואר) השווקים חווים עלייה אגרסיבית בתחילת השנה. ואלד מסמן את הסקטורים שיכולים לזנק החודש.

בימים האחרונים של השנה שחלפה עברו מדדי המניות בארה"ב מהלך מימושים, אך עדיין נותרו בתוך מגמה חיובית, כשמדדי S&P500 ו-Russell2000 מעל הממוצע הנע ל-200 יום. בכך, צופה ארי ואלד המשך מגמת העליה למדדי המניות האמריקאים, תוך דגש על תיזת השקעה באפיקי Large-Cap, ומציב למדד ה S&P500 רמת תמיכה בטווח של 5,785-5,850 נקודות  ורמת התנגדות – ב 6,100 נקודות.

ביצועי מדד ה S&P500 במהלך חודש ינואר נוטים להיות חיוביים מאז תחילת המעקב בשנת 1950, עם תשואה חודשית ממוצעת של 1.2% בתקופות של מגמה חיובית, בהשוואה לתשואה חודשית ממוצעת של 0.7% על פני כל השנה.

עם זאת, ארי ואלד מדגיש את התופעה המכונה "אפקט ינואר" של ביצועי יתר בקרב מניות "שחוטות", אותן מוכרים המשקיעים לקראת סוף השנה הקודמת. לעומת זאת, מניות בעלות מומנטום חיובי, המסיימות את השנה בנימה חזקה, מתנהגות באופן חלש יחסית בחודש ינואר, עקב מימוש רווחים שנוצרו בחודשים הקודמים.

בהקשר זה, ואלד מעריך כי סקטור הסחורות (Materials), הסקטור הגרוע מבחינת ביצועיו בשנת 2024, עשוי להפגין תשואה עודפת במסגרת "אפקט ינואר" בחודש הקרוב.

חשוב להדגיש כי במקרה זה מדובר בהמלצה ספקולטיבית קצרת טווח, כאשר המלצתו הרשמית של ארי ואלד על סקטור זה נותרה Underweight שלילית.

  • אין באמור ייעוץ/שיווק השקעות. ואין באמור משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירת ניירות ערך או מוצר פיננסי כלשהו 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר