שנת 2024 תירaם בהיסטוריה של שוק ההון המקומי כשנה של טבע.
המניה שעד לפני כמה שנים נסחרה במחירים ששיקפו משבר עמוק, חוזרת לעצמה.
בשנה החולפת עשתה המניה מהלך עליות של כ-120% והנה היא חוזרת ללב ליבו של הקונצנזוס בשוק ההון הישראלי וזה אומר שבאופן עקרוני, לא סביר שתמצאו תיק השקעות ישראלי שטבע לא נמצאת בו. זה אומרם דברים טובים על המניה אבל זה גם מעלה תהיות - אם לא הכל מגולם כבר במחיר ומכאן הסיכון גבוה מהסיכוי.
סבינה לוי מבית ההשקעות לידר שוקי הון היא אחת האנליסטיות החשובות שמסקרות את טבע והיא ניתחה את המניה וההמלצה שלה נותרת ' תשואת יתר' אבל לוי מדביקה למניה מחיר יעד חדש של 30 דולר וזה לעומת המחיר היום שעומד בניו יורק על כ-22 דולר.
לוי מנתחת את השוק אליו מופנית התרופה החדשה של טבע שתוצאות הניסוי שלה התפרסמו לפני כשבוע וחצי. "שוק המוצרים לטיפול במחלות קיבה דלקתיות (IBD) צפוי להגיע להיקף של כ-31 מיליארד דולר ב-2030, כאשר הצלחת הניסויים והשקת המוצר לשתי ההתוויות, קרוהן וקוליטיס כיבית, עשויות לגלם פוטנציאל עסקי משמעותי לחברה" כותבת לוי.
"החברה ציינה במהלך השיחה כי מעל 40 מיליון איש ברחבי העולם סובלים ממחלות קיבה דלקתיות, כאשר פחות מ-50% מהם מצליחים להשיג הפוגה קלינית באמצעות טיפולים קיימים, ובנוסף, בקרב החולים שכן מגיבים, נרשמת התמתנות ביעילות הטיפול לאורך זמן. כמו כן, כ-20% מחולי קוליטיס כיבית וכ-75% מחולי קורהן נאלצים לעבור ניתוח.
"מנגנון הפעולה של TL1A מצליח למתן את מדדי הדלקת, בנוסף, הוא עשוי להשפיע ישירות גם על מדדי ההצטלקות, דבר שיכול להעיד על הפוטנציאל הטיפולי של המוצר למחלות רבות נוספות. להבנתנו, מרבית הטיפולים הקיימים כיום בשוק מצליחים לתת מענה כללי מסוים להקלה בדלקת, אולם לא מטפלים בשורש הבעיה, בעוד שהמוצרים בקטגוריה Anti TL1A, עשויים להבטיח הפוגה קלינית.
"על פי ההערכות, גודל השוק הפוטנציאל של מוצרי Anti TL1A עשוי להסתכם בכ-10 מיליארד דולר, לפחות, כאשר חלוקת נתחי השוק בין הטיפולים הקיימים תהיה פונקציה בין היתר של תוצאות פייז 3, זמן הגעה לשוק (טבע נמצאת בפיגור מסוים ביחס למוצרים האחרים, נכון לעכשיו) ותדירות ונוחות המתן של המוצר.
"אומדן היקף מכירות שיא למוצר של טבע/סנופי נע בשלב זה בכ-2-3 מיליארד דולר, כאשר כאמור, חלוקת הרווחים ממכירות המוצר תהיה 50/50. אנו לא פוסלים, כי שכפול ההצלחה הקלינית שראינו בפייז 2 גם בניסוי הבא, עשוי לתרום למיצוב גבוה של קטגוריה הטיפולית ולתמוך בהכנסות פוטנציאליות גבוהות יותר ביחס להערכות הקיימות" מסיימת לוי את הניתוח שהפיקה עבור המשקיעים המוסדיים על השוק של התרופה החדשה.
אז אחרי שמנתחים את השוק החדש שנפתח לחברה, צריך לשאול את השאלה השניה: האם הכל כבר מתומחר במניה או שלא. לוי אומרת "בהמשך לעליות החדות שנרשמו במניה, עולה השאלה האם נותר פוטנציאל לאפסייד? לדעתנו – כן. אנו ממשיכים להיות אופטימיים בנוגע לביצועים של החברה ושל המניה בעתיד, כאשר להערכתנו, ההתפתחויות האחרונות מהוות את תחילת הדרך החדשה של טבע לעבר מסלול הצמיחה.
"בנוסף אנחנו מעריכים, כי המשך יישום מוצלח של אסטרטגיית הצמיחה, הקטנת המינוף והגדלת נתח ההכנסות והרווח של זרוע תרופות מקור, יתמכו בהמשך התרחבות המכפיל של טבע.
"הקטליזטורים בטווח הקרוב כוללים את פרסום התחזית ל-2025, פרסום התוצאות המלאות של הניסוי ב-AntiTL1a, התקדמות במימוש עסקי ה-API הצפוי במחצית הראשונה של השנה, השקה פוטנציאלית של Olanzapine LAI במהלך 2026 (מוצרי שעשו להגיע להיקף הכנסות משמעותי של מעל 1 מיליארד דולר) והשקות חדשות בתחום הביוסימילרס ומוצרי גנריקה מורכבים.
"צבר המוצרים של טבע כולל מספר תרופות פוטנציאליות נוספות, כולל ICS/SABA (מחלות נשימה) שצפוי לפרסם תוצאות פייז 3 במחצית השנייה של 2026 וכן מספר מוצרים נוספים שנמצאים בשלבי פיתוח מוקדמים יותר. אנו מעריכים, כי התקדמות החברה בתהליך הורדת המינוף תתמוך במהלכים לפיתוח עסקי לטובת עיבוי הצבר ויצירת מנועי צמיחה נוספים לעתיד".
בשורה התחתונה אומרת לוי כי היא ממשיכה להמליץ על טבע בתשואת יתר, ומעלה את מחיר היעד ל-30 דולר, המשקף מכפיל של כ-10.9 וכ-10 על הרווח החזוי לשנים 2025 ו-2026, בהתאמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו