סמוטריץ׳ התקפל בסוגיית הרווחים הכלואים: יצר נתיב לחלוקת דיווידנדים ללא מס

לפי הסיכום עם האוצר, חברה שיש לה יתרת רווחים המיועדת לחלוקה תוכל לבחור בין לחלק 6% מהם ואז להימנע מתשלום המסים, או להותיר אותם בחברה ולשלם את המס

סמוטריץ'. צילום: ללא קרדיט

הסכמות שהושגו היום (חמישי) בין שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ למגזר העסקי בסוגיית הרווחים הכלואים, יוצרות נתיב שבו יוכלו חברות שיש להן רווחים לא מחולקים, לחלק אותם בלי לשלם את המס עליהם.

הנתיב הוא כזה: חברה שיש לה יתרת רווחים המיועדת לחלוקה תוכל לבחור בין לחלק 6% מהרווחים האלה ואז להימנע מתשלום המס על הרווחים הכלואים, או להותיר אותם בחברה ולשלם את המס.

באופן עקרוני לא אמורה להיות כאן פגיעה בהכנסות המדינה ממסים (ואולי במובן הזה, מדובר בצעד חיובי, נ"כ) בשל העובדה שאם הכסף הזה יחולק, ישולם מס על תשלום הדיווידנדים שהוא גבוה מהמס על הרווחים הכלואים.

מדובר בהערכה ראשונית שכן המס על הרווחים הכלואים הוטל גם על רווחים שנצברו בעבר בסדר גודל של 700 מיליארד שקל. אם חברה תבחר לחלק את הכסף הזה היא תשלום מס גבוה אמנם אבל על סכום נמוך.

כך או אחרת תקציב המדינה נראה כעת שונה לגמרי, בסעיף ההכנסות מכפי שהיה רק בתחילת השבוע. יש לציין כי המס על הרווחים הכלואים התקבל כמס דרקוני שיפגע בצמיחה העתידית של הכלכלה הישראלית, שכן חברות יעדיפו לחלק את הכסף שיש בקופה במקום להשקיע אותו או לשמור אותו לימים פחות טובים.

סמוטריץ׳ החליט להקריב את הצמיחה העתידית כדי למלא את קופת המדינה המרוקנת בשל הוצאות המלחמה וההסכמים הקואליציונים הנדיבים של הממשלה.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳,  אמר כי ״אני שמח מאד על ההסכמות עם נשיאות המגזר העסקי. אני מוביל בשיתוף פעולה מלא עם כלל הגורמים במשק תקציב מדינה שיייתן את הגיבוי המלא לחיילנו ותקציב שיתמוך את מאמצי המלחמה. התיקון שעושים מייצר שקילות מיסויית והוא צעד נכון עבור המשק הישראלי בעת המלחמה".

ויו"ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי, הצהיר: ״אחרי למעלה מחודשיים שאנו עוסקים בטיוב החוק המורכב הזה, ומתוך אחריות כבדה שמונחת עלינו לוודא שלא יפגעו ההשקעות והצמיחה במשק, הגענו להסכמות נוספות שיאפשרו גמישות ופשטות לעסקים".

מטעם משרד האוצר - המנהל הכללי, אגף תקציבים והכלכלן הראשי - ורשות המסים, נמסר: "בהמשך להודעה המשותפת של משרד האוצר ונשיאות המגזר העסקי בדבר הגעה לפשרה בנוגע לחקיקת מיסוי הרווחים שאינם מחולקים, מובהר כי אין בפשרה כדי לשנות באופן מהותי את צפי ההכנסה, וכי כפי שהובהר לפרוטוקול בוועדת הכספים על-ידי נציג אגף תקציבים, הסכום שאמור להתקבל באופן חד-פעמי בשנת 2025 הוא כ-10 מיליארד שקל, והסכום שיתווסף לבסיס התקציב הוא כ-5 מיליארד שקל, הכל כפי שפורט במסמכי התקציב שהוגש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר