לאחר שאיימו, ההאקרים מאיראן טוענים שעברו לשלב המעשים והודיעו היום (שני) כי פרצו וגנבו מסמכים מבנק ישראל, הבורסה בתל אביב, משרד האוצר, משרד הכלכלה והתעשייה ועוד.
כזכור, לפני כשבוע פרסמה קבוצת ההאקרים האיראנית שפועלת תחת השם Anonymous For Justice איום מפורש בו טענה כי תפתח במתפקת סייבר על ישראל. זאת לאחר שתי תקיפות סייבר נגד גופי אשראי בחודש האחרון. בעקבות האיום וכפי שפרסמנו לראשונה ב"ישראל היום" כינס בנק ישראל ישיבה שבה נידונה היערכות חירום לקראת מתקפה אפשרית.
במערך הסייבר הלאומי אומרים כי הם בוחנים את החומרים שפורסמו, וזאת כדי להבין אם אכן התקיימה פריצה, ואם כן מה היקף ורגישותה.
לפי שעה אומרים גורמים בבנק ישראל , כי לא מוכרת להם תקיפת סייבר על מחשבי הבנק, בטח לא כזו שעלולה להשפיע על החיים בישראל, ואולם הדברים נמצאים כרגע בבדיקה. צריך להדגיש כי מערכי הסייבר של בנק ישראל נחשבים לפאר היצירה של מערכות ההגנה הישראליות ולא סביר שנפרצה המערכת הזו ובכל מקרה בבנק ישראל עצמו כרגע לפחות, לא מכירים פריצה למערכות קריטיות.
"עד כה לא נמצאה שום אינדיקציה לחדירה למערכות כלשהן בבנק ישראל. פריטים שפורסמו עד כה ושוייכו לבנק הם מסמכים פומביים שכבר פרסם הבנק. בנק ישראל עוקב אחר הנושא ונמצא בקשר שוטף, כל העת וגם בימים אלו, עם מערך הסייבר ויתר הגופים הרלוונטיים לטובת היערכות נדרשת״, נמסר מבנק ישראל.
גם במשרד הכלכלה אומרים כי בשלב הנוכחי הם לא מזהים פריצה למערכות, אך בדיקות נוספות עדיין נערכות.
אביב הוקר, שותף מייסד בחברת פאדום (Faddom) המתמחה במיפוי מלא של סביבת המחשוב (IT), באספקת פתרונות מתקדמים להגנה מפני מתקפות סייבר ונותנת שירותים למגוון רחב של לקוחות, ביניהם בנקים ומשרדים ממשלתיים, אומר כי "התגברות מתקפות הסייבר מצד האקרים איראניים על ארגונים ישראליים בתקופה האחרונה מחייבת אותנו להגביר את הערנות וההיערכות ולא מן הנמנע שלצד "הרגיעה" והמסרים שיוצאים מכיוון איראן בנוגע למתקפה פיזית אנו נחווה עליה בניסיונות להשיג הישגים במלחמת הצללים. כבר היום אנו מזהים ניסיוניות כאלה ואחרים והדרך הטובה ביותר למנוע מבעוד מועד ניסיונות אלה היא לעשות מיפוי לכל מערכות המחשוב והאפליקציות בארגון לטובת זיהוי מוקדם של איומים ולמניעת פריצות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו