מרכז הייטק אזורי הושק בשדרות: "נחושים לייצר מאות משרות חדשות בנגב"

הקרן הלאומית להייטק בנגב מיסודה של Place-IL השיקה את מרכז ההייטק שלה בשדרות, כחלק מתכנית לייצר מאות משרות הייטק חדשות בנגב המערבי

עידן טנדלר עם מנכ"ל גוגל ישראל ברק רגב. צילום: ירין גז

בכנס הראשון של הקרן הלאומית להייטק בנגב שהתקיים בהשתתפות ראש עיריית שדרות אלון דוידי, בכירי ההייטק הישראלי, ראשי האקדמיה בנגב, נציגי מנהלת תקומה ורשות החדשנות, סטודנטים מהאזור ורבים נוספים הושק מרכז ההייטק שיאפשר לתושבי האזור להשתלב בחברות הייטק הפועלות במרכז הארץ ולעבוד בהן.

את הכנס קיימה הקרן הלאומית להייטק בנגב מיסודה של Place-IL. יו״ר Place-IL עידן טנדלר סיפר: "בכל פעם שאני מגיע לכאן אני נדהם כמה שדרות קרובה לתל אביב, זה לא הגיוני שאנחנו מקבלים שכאן עדין אין בטחון ושאין כאן הייטק ושמקום כל כך חשוב שנמצא שעה מתל אביב נחשב פריפריה''.

עוד אמר טנדלר כי ''אנחנו ממנפים את הפלטפורמה של Place-IL שנבנתה בשותפות עם עשרות חברות הייטק ומשתמשים בה ככלי נוסף שיעזור לשיקום ולבנייה מחודשת של חבל הארץ המופלא הזה. אנו נחושים לייצר מאות משרות חדשות בנגב ולתת הזדמנות שווה לכל אחד בישראל''.

מנכ״לית Place-IL קרן הלפרין מוסרי אמרה: "אנחנו מאמינים שתחום התעסוקה הוא בסיסי והוא המפתח ליצירת תקווה באזור הזה ובכלל המקומות בארץ. אנחנו כמובן לא לבד אנחנו פלטפורמה. נמצאות איתנו עשרות חברות היי-טק, אלו חברות שכבר לקחו מועמדים דרכנו כמתמחים וכעובדים, שהשתלבו מצוין בחברות. אנחנו נהנים ממעגל תמיכה ושותפות מאוד רחב ואנחנו כל הזמן פועלים להגדיל אותה''.

 

כנס ראשון של הקרן הלאומית להייטק בנגב, צילום: ירין גז

עמותת Place-IL הוקמה לפני כשנתיים במטרה לשלב בענף ההייטק עובדות ועובדים מאוכלוסיות בייצוג חסר באמצעות תהליך איתור מיון ייחודי של טאלנטים בהתאמה למשרות פנויות בחברות ההייטק.

העמותה הוקמה על ידי עידן טנדלר וקרן הלפרין, ובשותפות אסטרטגית עם Google. לאחר שבעה באוקטובר ומתוך הבנה כי לחברות ההייטק המחויבות והיכולות לפעול על מנת להיות חלק מרכזי בשיקום ובבנייה של עוטף עזה והנגב המערבי, החלה העמותה לפעול באזור במטרה ליצור מאות משרות חדשות בחברות ההייטק ולאפשר לתושבי האזור להשתלב בהן, תוך שהם יכולים להשאר להתגורר באיזור.

המרכז שהוקם יאפשר לתושבי האזור לעבוד מרחוק בחברות ממרכז הארץ בחלק מימות השבוע, ויכלול מעטפת מקומית של אנשי הייטק מקומיים וליווי אישי ומקצועי לעובדים החדשים בהייטק, ויקל על אופן שילובם בענף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר