הערכות לגבי הפסקת אש ממשוכת בתמורה להחזרת החטופים, יחד עם היחלשות הדולר בעולם, גרמו הבוקר (רביעי) לצניחת הדולר מול השקל. הדולר נסחר בשעה זו בירידה של כ-1.5% תמורת 3.717 שקלים, האירו יורד בשיעור דומה לכ-4.04 שקלים.
נציין כי רק אתמול הדולר נסחר ברמות של מעל 3.77 שקלים. במקביל, נרשמות עליות של מעל 1% בבורסה בתל אביב. רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות, אומר בשיחה עם "ישראל היום" כי "התחזקות השקל נובעת הן מהיחלשות הדולר בעולם, והן על רקע מקומי. ייתכן שהדיווחים על כך שחמאס פתוח לכאורה לדון בשחרור נשים וילדים הם בין הטריגרים לכך. שוק המט"ח בהחלט צמא לחדשות טובות במישור המדיני. גם הערכות כי תקציב 2024 "הולך צעד" לקראת המלצות הנגיד, שחשובות מאוד בהקשר זה".
מנחם מוסיף: "חשוב לציין כי הן פיחות השקל הקודם, והן התחזקותו כעת, מצביעים על עצבנות ותנודתיות – בטח בשיעורים כה חדים – אך לא ניתן ללמוד מהם על כיוון ברור במבט להמשך. שוק המט"ח מגיב בחוזקה להתפתחויות חדשותיות, לכל כיוון, וכך זה יימשך בתקופה הנראית לעין".
באשר להיחלשות הדולר בעולם, מנחם הסביר לנו כי "בשווקים ממתינים להודעת הריבית באירופה, שתימסר מחר. בגוש האירו נשמעו לאחרונה יותר ניציים בנוגע לריבית מאשר בארה"ב, ולכן הדולר נוטה להיחלש".
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
"לכך יש להוסיף את המשך העליות בוול סטריט המסתמנות בחוזים. כידוע לשקל יש בדרך כלל קשר חיובי לעליות בשוקי המניות בארצות הברית", הוא מדגיש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו