קיפאון בשוק הרכב: "אף אחד לא קונה בגלל המצב"

האם עליית שער הדולר תוביל לעליית מחירים בענף? "יש צפי לעליית מחירים בתחום המכוניות החדשות, אבל זה עדיין לא קורה בפועל"

רכבים חדשים. ויקרים . צילום: ללא

אחד מהתחומים שמושפעים מעליית שער הדולר הוא תחום הרכב, מה שמעלה את השאלה: האם עליית שער הדולר תוביל לעליית מחירים בענף?

לדברי מי־רון לוי, סמנכ"ל הרכב של קבוצת לוי יצחק, "נכון לעכשיו, לא קיבלנו מהיבואנים מחירונים חדשים המגלמים את התייקרות הרכבים בעקבות עליית שערי המטבע. זאת, להוציא את המותג אאודי, שהודיע על התייקרות של כ־2%. קיבלנו את המחירון החדש במהלך אוקטובר, וזה יבוא לידי ביטוי במחירון שלנו במהלך נובמבר.

"כרגע, כאמור, אין השפעה על מחירי הרכב החדשים בעקבות עליית שער הדולר. כמו כן, אין שוק כרגע לרכבים המשומשים. יש אפס עסקאות בשוק המשומשים, ולכן הכל נמצא במצב של המתנה. אף אחד לא רוכש רכבים, למעט כאלה שצריכים מאוד רכבים חדשים - כמו מי שחוו פגיעה של הרכב בעת המלחמה. אלה ירכשו, משום שעד שמס רכוש יפצה אותם - בינתיים הם חייבים רכב.

מט''ח דולר אמריקאי, צילום: דודו גרינשפן

"בשורה התחתונה, כרגע עליית שער הדולר לא משפיעה בשום מקרה על שוק הרכב, לא על הרכבים החדשים וגם לא על המשומשים, כי כרגע אין עסקאות בשוק. תחום הרכב לא נמצא בראש מעייניהם של האנשים.

"יש צפי לעליית מחירים בתחום המכוניות החדשות, אבל זה עדיין לא קורה בפועל. אם תהיה עליית מחירים, תהיה פחות נהירה של הלקוחות לרכבים החדשים וירכשו יותר רכבים משומשים. אנחנו כאילו חזרנו לתקופת הקורונה, אך אז לא היו רכבים חדשים ולא קנו רכבים חדשים. אז כרגע יש רכבים, אבל לא קונים בגלל המצב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר