ירוק עולה: ייצוא האבוקדו צפוי לזנק

עם פתיחת עונת האבוקדו מעריכים גורמים בענף כי הייצוא של הפרי יגדל השנה ב 20 אחוז

לנבור בארגז האבוקדו. צילום: יהושע יוסף

חברת השיווק "חקלאי גרנות", הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים, פותחת את עונת האבוקדו בישראל ותחל לשווק אבוקדו של מגדליה לרשתות המזון והשווקים הסיטונאים. בחברה צופים גידול של 20% ביצוא האבוקדו מישראל בשנה הנוכחית, וזאת לאחר שבעונה החולפות הענף חווה ירידה בהיקפי הייצוא.

צריכת האבוקדו בישראל הולכת וגדלה עם השנים, כאשר ישראל נמצאת בראש פירמידת הצריכה בעולם, עם כמות של כ־8-10 ק"ג לנפש לשנה. הנתח של הרשתות מסך המכירות במגמת עלייה לאורך השנים ומהווה בין 65 ל-70 אחוזים מהמכירות של האבוקדו. רוב הגידול מאוגד בקואופרטיבים של חקלאים, כאשר במקביל לתחרות הרגילה שיש בשיווק, יש שיתוף פעולה בנושאים חקלאיים, במטרה לשפר את תוצאות הגידול ואיכות הפרי.

היקף הענף היום הוא כ־140 אלף דונם. הענף ממשיך להתפתח בקצב של כ־6,000 דונם בשנה. סך היבול הארצי בשנים האחרונות הוא כ־200 אלף טון מהם כ־ 70% מופנים ליצוא

לדברי גיורא מרום, מנכ"ל חקלאי גרנות, רוב האבוקדו הישראלי נשלח לרשתות מזון מובילות לפי תוכניות סגורות מראש לכל תקופת השיווק, ללקוחות שמחכים לפרי, אוהבים אותו, מעריכים אותו ואת האיכות הישראלית ואת יכולת המגדלים הישראלים לעמוד בדרישות ובתקנים הכי מחמירים.

גידול אבוקדו, צילום: מרגולין/ג׳יני

גרנות מעבדת כ־35,000 דונם מטעי אבוקדו ונחשבת למשווקת האבוקדו הגדולה בישראל. כעת מדווחת החברה על גידול בביקוש בשווקי אירופה ורוסיה. אם בשנת 2022 עמד יצוא האבוקדו על 25 אלף טונות, הרי שב־2023 יצמח ההיקף לכ־30 אלף טונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר