מגמת פיחות השקל שאפיינה את המסחר במט"ח בשבועות האחרונים מתחילה להתהפך: היום (שלישי) המטבע הישראלי התחזק ב-0.6% מול הדולר ונסחר כעת בין הבנקים ברמה של 3.71. מול האירו השקל התחזק ב0.8% לכ-3.96.
"מגמת תיסוף השקל, אם תימשך, צפויה לתמוך באינפלציה נמוכה יותר כבר במדד של חודש יוני דרך הוזלת נסיעות לחו״ל ומחירי דלקים," כך מעריך הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון, יונתן כץ. "הדבר עשוי להגביר גם את הסיכוי שהריבית לא תעלה מעבר לרמה הנוכחית של 4.75%".
בשוק המט"ח מסבירים כי התיסוף של השקל קשור בין היתר להערכות הסוחרים כי "הרפורמה מתה".
הקפאת ארנונה והוזלה בדלק: נתניהו וסמטוריץ' הציגו תוכנית למאבק ביוקר המחיה
חזרה לשגרה
לדברי סוחר בכיר בשוק המט"ח: "בסך הכל ולמרות הכל, כלכלת ישראל במצב טוב. מי שהעלה את שער הדולר בשבועות האחרונים הם הבנקים הזרים, שקונים דולרים, אבל כעת לאחר מעבר התקציב והשמועות על שינוי מהותי ברפורמה המשפטית, אנחנו רואים חזרה לשגרה. החשבון השוטף הוא בפלוס גדול - בשנת 2022 עודף של מכירות דולרים של כ-20 מיליארד דולר".
"בנוסף," מסביר הגורם הבכיר. "המלחמה באוקראינה מגדילה את תקציבי הביטחון של הרבה מדינות, דבר התורם לחברות הביטחוניות בישראל, ולכן התחלנו לראות היום לאחר מספר שבועות בנקים זרים גם כן מוכרים דולרים".
בנק ישראל יודיע על גובה הריבית במשק ב-10 ביולי, זאת אחרי עשרהעלאות רצופות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו