מתפללים במערת המכפלה | צילום: דוברות המשטרה

"הביקוש גובר על ההיצע": מגיעים לשבת חיי שרה? תצטרכו לשלם הרבה יותר על לינה

המחירים מזנקים: המוני אנשים יגיעו בשבת הקרובה לחברון - אך מחיר שינה על מזרן יכול להגיע למאות שקלים ללילה • הסיבה: ישיבת ההסדר ניר ומדרשת חברון נמצאות בשיפוץ ולא יכולות לארח מבקרים • "יש אפשרות לישון באוהלים"

שבת חיי שרה, שבה מציינים בקריית ארבע ובחברון את "שבת חברון", תתקיים בשבת הקרובה, וכמדי שנה צפויים להגיע למקום המוני אנשים. אלא שהשנה המחירים האמירו בצורה משמעותית, ומחיר של לינה על מזרן בבית צפוף יכול להגיע למאות שקלים. בשבת חיי שרה מגיעים המונים לקריית ארבע לחיזוק היישוב היהודי במקום, והערב כולל שיחות עם ח"כים, שרים ואישי ציבור ותפילות מרגשות במערת המכפלה. בשנים האחרונות יותר ויותר תושבים משכירים את בתיהם, שנמצאים במרחק הליכה ממערת המכפלה,
תמורת סכומים נכבדים. אלא שנסיבות בלתי צפויות הובילו לזינוק פתאומי במחירים.

באופן לא מתוכנן, גם ישיבת ההסדר ניר וגם מדרשת חברון נמצאות בשיפוץ מסיבי, ולכן הן לא יכולות לארח מבקרים - דבר שיוצר מצוקת דיור וגורם לכך שהמחירים מגיעים לשיאים חסרי תקדים.

בקבוצות ווטסאפ ופייסבוק ייעודיות שנפתחו לקראת השבת מוצעים להשכרה בתים ודירות, והפקטור הקובע הוא המיקום. קריית ארבע היא מועצה גדולה, שפרוסה על פני שתי שכונות שנמצאות במרחק לא קטן אחת מהשנייה, אך יש מי שמשכירים דירות גם בשכונה המרוחקת, רמת ממרא, ובסכומים לא קטנים.

שבת חיי שרה בחברון // צילום: נעם ארנון,

מסתערים על מה שיש

"סאבלט בשבת חיי שרה בשכונת רמת ממרא", נכתב בפוסט שפורסם בקבוצת פייסבוק שנפתחה לרגל השבת. "כ־35 דקות הליכה ממערת המכפלה, פנטהאוז חדש ומעוצב. מצוין עבור שתי משפחות שיכולות להתחלק בשתי הקומות. יש שש מיטות, וניתן להביא מזרנים נוספים. יש מקום בשפע. מחיר:
3,500 שקלים ללילה".

כמובן, ככל שמדובר במיקום טוב יותר - המחירים עולים בהתאם. "בשנים הקודמות שילמנו בין 150 ל־200 שקלים למיטה בדירה של שלושה או ארבעה חדרים עם שבע מיטות. היום המחיר עלה ל־250-400 שקלים", סיפרה אישה באחת מקבוצות הווטסאפ. "זה שיא הצפיפות, שמונה בדירה של 60 מטרים. ועדיין, מי שיכול לממן את זה - זה שווה". תושב אחר הציע מחסן בן חדר וחצי: "החדר משמש לאחסון ספרים וארונות. מחיר: 1,200 שקלים". בתוך כיממה המקום נתפס.

"יש השנה ביקוש מאוד גדול לדירות, ופחות היצע של דירות באופן כללי", מספרים תושבים ביישוב. "פתרון אחר זה לישון באוהלים או בקרוואנים, או לחלופין לישון בבתי ספר, שזה לא אידיאלי למשפחות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...