יונדאי סונטה במבחן

מראה, אבזור והנעה סופר-חסכונית. יונדאי סונטה מנסה להסיט את תשומת הלב בחזרה לסגמנט המנהלים

זה לא סוד שבשנים האחרונות קבוצת רכבי המנהלים, או “משפחתיות גדולות”, הלכה ודעכה בעקביות. לא מעט בזכות החדירה של רכבי הפנאי שמצליחים לנצח את הפרייבט המהודר בעיקר עם לוק אופנתי יותר ופחות מעונב ואפור. כתוצאה מזה גם ההיצע של הדגמים בשוק ירד מאד בעיקר בקרב המותגים העממיים, עד לרמה שמרבית ההיצע שיש כיום מנותב בעיקר לציי הרכב ולחברות הליסינג.


מה חדש?


הסונטה הקודמת, גם היא הייתה היברידית, הפכה לחביבת הקהל בזכות צריכת דלק קטנה ומידות גדולות. עתה מגיעה מהקולקציה הצפון אמריקאית של יונדאי, סונטה כל-חדשה שמרימה את הקונספט לרמה חדשה. לפלטפורמה החדשה בסיס גלגלים של 284 ס”מ ארוכים למדי. זה יוצר לא רק רכב ארוך (4.9 מטרים) אלא גם מאד מרווח מן הפנים. כמה מרווח? יותר ממטר למרווח הרגליים לנוסעים לפנים ותא מטען של 510 ליטרים. האורך גם מסייע למעצבים ליצור צללית אירודינאמית מאד שהיא לא רק נאה אלא גם מהווה מרכיב מרכזי בחסכון קיצוני של צריכת דלק.


מערכת ההנעה ההיברידית מחברת מנוע בנזין 2.0ל’ אטמוספרי עם מנוע חשמלי לתפוקה משולבת של 192 כ”ס ו-37.5 קג”מ. הביצועים עוסקים ב-9.2 שניות ל-100 קמ”ש ומהירות מירבית של 192 קמ”ש.



קצרה היריעה להיכנס לעובי הרשימה. מה שכן אציין זה בתחום הנוחות מושבים קדמיים מחוממים ומאווררים, בקרת אקלים מפוצלת, חלון שמש גדול, ווילונות מאחור, ריפודי ודיפוני עור, תאורת אווירה משתנה, מערכות שמע BOSE מקורית ועוד המון פריטים שברגיל נפגוש רק במכוניות הרבה יותר יקרות.


בתחום הבטיחות יש סוויטה מרשימה מאד של מערכות אקטיביות (למעט קורא תמרורים) ובהן שילוב של מראות וידאו בלוח המחוונים הווירטואלי, תצוגה עילית עשירה מאד במידע ואפשרויות קינפוג. מערכת “יציאה בטוחה” לנוסעים מאחור, מערכת למניעת שכחת ילדים, מערך מצלמות היקפיות ועוד.


בסופו של דבר מדובר בחבילות אבזור נוחות ובטיחות מאד מקיפות התורמות המון לחווית הנסיעה ברכב הזה.


על הכביש


אחרי המון, המון ועוד המון אחד קרוסאוברים בהם נהגתי, להיכנס לסונטה היה בהחלט אירוע שונה. אחרי ה”וואהו” הראשוני למראה המרכב האירודנאמי עם הזנב המשתפל והספויילר הקטן והחצוף, הגיע “וואהו” נוסף כשצללתי מאחרי ההגה. סביבת הנהג מרשימה מאד הן בעיצובה וגם באיכות הכוללת הגבוהה.


החיים בעיר נעימים מאד הודות למתלים הסופגים ומשככים את הכבישים השבורים שלנו. יונדאי לא השתגעה עם חישוקי הגלגלים ועל ה-17 אינץ’ המקוריים יש מספיק גומי כדי לסייע בבידוד. מערך המצלמות ההיקפיות מאד עוזר בעיר – כי בלתי אפשרי לראות את הקצוות של הרכב מעומק מושב הנהג המאוורר.


נסיעת המבחן לקחה אותנו ללופ צפוני ארוך מאד. החל מוקדם בבוקר עם כבישים ריקים והסתיים בערב עם פקקי מוצא”ש. בכל הזמן הזה הסונטה הייתה מאד נעימה, וסיפקה נסיעה נוחה מאד וכמה כוח שביקשתי כדי לזלול עליות ארוכות או לעקוף במהירות. בידוד רעשי הרוח והכביש נהדר, ועל וויברציות זרות אין כלל על מה לדבר.


יחידת ההנעה הזו מעדיפה מומנט. זאת אומרת שמשיכת סל”ד בעקיפה לא תפיק יותר כוח אלא רק יותר רעש מסל”ד. הכי יעיל זה פשוט לצאת בהילוך גבוה יותר ולתת לשילוב המנועים לעשות את הקסם שלו.



איכות של הדיפונים באיזורים הנסתרים מהעין (כמו למשל בתא המטען) מאד בסיסית. וזה יוצר דיסוננס מול הרמה הגבוהה של הקבינה.


מאחור גם תמצאו את פתח תא המטען קטן למדי (בממדי רוחב וגובה). דלת תא מטען בסגנון “נוצ’בק” הייתה יכולה להיות הרבה יותר פרקטית במקרה הזה.


שורה תחתונה


ובכן השורה התחתונה היא השורה התחתונה. רכב המבחן ברמת אבזור לימיטד יעלה לכם 195,900 שקלים. שזה פחות מהגרסאות הבכירות של רכבי פנאי במחירים דומים. בעלות הזו תקבלו רכב מהודר מאד, מאובזר מאד, עם סלידה קשה מבנזין (ממוצע מבחן של 20 ק”מ לליטר), המספק נוחות נסיעה נהדרת, לוק עתידני וחווית נסיעה מצויינת. למנהלים יש עתה פייבוריט חדש.


יונדאי סונטה הייבריד – ת”ז


מנוע:   בנזין 2.0ל’ היברידי


מומנט (משולב): 37.5 קג”מ ב-1,770 סל”ד


הספק (משולב): 192 כ”ס ב-6,000 סל”ד


בסיס גלגלים: 284 ס”מ


מהירות מירבית: 192 קמ”ש


0 ל-100 קמ”ש: 9.2 שניות


צריכת דלק (מבחן): 20.0 ק”מ/ל’


מחיר בסיס (רכב מבחן): 181,900 (195,900)


V הצעת ערך, אבזור נוחות ובטיחות, צריכת דלק


X פתח תא מטען, חומרים באזורים נסתרים


טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר