בגלל סיכון מוגבר לתאונות: טסלה מבצעת ריקול ל-362 אלף מכוניות

הרשויות בארה"ב גילו כי מערכת הסיוע לנהג, שמסוגלת להאיץ ולהחליף נתיבים בלא התערבות אדם, "מעלה את המהירות מעבר למותר ונכנסת באופן לא צפוי לצמתים"

"טסלה". מזוהה עם הדמוקרטים, צילום: משה שי

טסלה עורכת ריקול ליותר מ-362 אלף מכוניות המצוידות במערכת סיוע לנהג Full Self Driving. הסיבה: הרשויות בארה"ב מצאו כי היא מגבירה את הסיכון לתאונות.

הטכנולוגיה, שיכולה לנווט, להאיץ, לבלום ולעבור נתיבים ללא התערבות אדם, מאפשרת למכוניות לעבור על המהירות המותרת ובעיקר לחצות צמתים "באופן בלתי חוקי ובלתי צפוי", כתבו במינהלת הבטיחות בכבישים המהירים.

על פי המינהלת, רכיב במערכת שנוהג את המכונית בשטח עירוני "עלול ליצור סיכון לא סביר לתעבורה בשל אי היצמדות מספקת לחוקים". לדברי מחברי ההתרעה, ב"טסלה" לא יודעים על מקרי מוות או פציעות שנגרמו כתוצאה מפגמים שחשפה המינהלת.

טסלה מרוסקת אחרי תאונה בארה"ב, 2016. אין קשר הכרחי למערכת הנהיגה, צילום: רויטרס

על פי ההודעה, הריקול נוגע אך ורק לפגמים שנמצאו במערכת ה-Full Self Driving. בדיקת מערכת מתקדמת פחות בשם Autopilot עדיין נמשכת. מאז 2016 ועד היום אירעו 41 תאונות, שבהן היו מעורבות מכוניות טסלה עם מערכת מתקדמות של סיוע לנהיגה. 14 מהן היו קטלניות.

למרות שמותיהן, שתי המערכות אינן אוטונומיות לגמרי, וחברת "טסלה" קוראת ללקוחותיה תמיד להיות מוכנים להשתלט על הרכב שעה שהוא נוהג את עצמו. החברה אף מנחה את הלקוחות תמיד להשאיר את הידיים על ההגה ואת העיניים על הכביש. נזכיר כי המכוניות של טסלה בארץ משווקות ללא מערכת הנהיגה האוטונומית.

מומחי בטיחות הביעו בעבר דאגה לנוכח מערכות טסלה וטכנולוגיות נוספות המוצעות על ידי יצרנים אחרים. אחד החששות קשור בזיקה נהג-רכב עצמה: ככל שהרכב ייעשה אוטונומי יותר, נהגיו ישקעו כל כך במחשבותיהם ועיסוקיהם עד שלא יהיו דרוכים להשתלט על ההגה בשעת הצורך.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר