עוד חשמל מוולוו

וולוו C40, גרסת הקופה של ה-XC40 מגיעה לישראל ורק בגרסתה החשמלית. החל מ-280,000 שקלים

הדגם החשמלי השני של וולוו מתחיל את דרכו המקומית. ה-C40 הוא למעשה גרסת דמוית קופה ל-XC40 המוכר. בניגוד לאחיו שמוצע בכמה גרסאות הנעה, ה-C40 ישווק כאן רק בגרסתו החשמלית עם שתי מערכות הנעה לבחירה. המחיר גבוה במעט מהגרסאות המקבילות של ה-XC40.

עוד מאוברדרייב >>>

גרסת ההנעה החשמלית הבכירה (P8) מציעה שני מנועים חשמליים, האחד בחזית והשני באחורי הרכב. יש כאן סוללת 78 קוט”ש הניתנת לטעינה מהירה עד ל-80 אחוזים תוך כ-40 דקות. צמד המנועים מפיקים הספק משולב העומד על 408 כ”ס כשנתון התאוצה הרשמי ל-100 קמ”ש עומד על 4.7 שניות. טווח הנסיעה המוצהר בגרסה זו הוא 420 ק”מ ומחירה נקבע על 310,000 שקלים.

ל-C40 יש גם גרסה חשמלית בעלת מנוע בודד (P6). כאן מדובר על סוללת 69 קוט”ש והטווח הרשמי עומד על 434 ק”מ. גם כאן יש יכולת טעינה מהירה כש-80 אחוזים יושגו תוך 32 דקות בעמדה מהירה. בגרסה זו מנוע מלפנים והנעה קדמית כשההספק עומד על 231 כ”ס וזמן התאוצה ל-100 קמ”ש הוא 7.4 שניות. מחירה של גרסה זו נקבע על 280,000 שקלים.

כמו אחיו, גם ה-C40 מגיע לכאן שהוא עמוס באבזור נוחות ומערכות בטיחות מתקדמות, וכמוהו (למרות העלייה הקלה במחיר) הוא מגלם תמורה מצוינת מול שאר ההצעות בשוק החשמלי. הפעם, עם עיצוב פנאי-דמוי-קופה, שאהוד על הקהל המקומי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר