בישראל ובארה"ב מברכים על מינוי תומאס ניידס לתפקיד שגריר: "הבחירה בו היא ברכה"

שגריר ישראל לשעבר בארה"ב מייקל אורן: "משתייך למפלגה הדמוקרטית, אך דעותיו מתונות" • אהרון מילר, חברו של ניידס: "בעל רגישות פרו-ישראלית"

"ברכה לישראל":  תומאס ניידס צפוי להתמנות לתפקיד שגריר ארה"ב בישראל
 
שגריר ישראל לשעבר בארה"ב, ד"ר מייקל אורן, בירך על מינויו הצפוי של ניידס ואמר: "הבחירה בו היא ברכה למדינת ישראל. ניידס הוא יהודי חם ואוהב ישראל. הוא אכן משתייך למפלגה הדמוקרטית, אך דעותיו מתונות ולא קיצוניות". אורן הוסיף כי בתפקידו הקודם במחלקת המדינה, ניידס תמיד היה נגיש וניסה לסייע.
 

בראיון שהעניק לג'ואיש אינסיידר אהרון מילר, חברו של ניידס ויועץ לשעבר לענייני המזרח התיכון בממשלים אמריקנים קודמים,  הצליח לשפוך מעט אור סביב דמותו של השגריר המיועד. "הוא חכם, הוא פיקח ואני חושב שהוא יהפוך לשגריר נהדר", אמר מילר, שמייד הוסיף כי "מדובר באדם בעל רגישות פרו-ישראלית אמיתית, אבל אני חושב שהוא מסוגל לעשות סוג של ניתוק שהוא חשוב על מנת למצוא את האיזון ביחסים בין ארה"ב לישראל".

ניידס נשוי לאשת התקשורת וירג'יניה מוזלי, המשמשת סגנית נשיאה בכירה של איסוף חדשות ברשת סי.אן.אן האמריקאית. יש לציין כי בממשל ביידן מספר יהודים נוספים צפויים להתמנות כשגרירים, ביניהם מייקל אדלר בבלגיה, דוד כהן בקנדה וראש הסגל של ברק אובמה לשעבר, רם עמנואל, שצפוי לייצג את הבית הלבן ביפן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר