הנסיך חמזה במהלך הסרטון שהעביר במעצר הבית | צילום: צילום מסך

הנסיך הירדני חמזה בסרטון שהוברח ממקום מעצרו: "ממשלתנו נגועה בשחיתות"

אחיו למחצה של המלך עבדאללה, שהודח ממעמדו כיורש העצר, הבהיר כי בניגוד להכחשות הארמון הוא מצוי במעצר בית - ותקף את השלטון • "ארצנו הפכה למקום שבו אפילו ביקורת קלה גורמת למעצר"

רשות השידור הבריטית, ה-BBC, פרסמה הלילה (מוצאי שבת) סרטון שבו נראה הנסיך הירדני חמזה כשהוא מודיע בקולו שהוא נמצא במעצר בית וקווי התקשורת שלו לעולם החיצון נותקו. 

חמזה סיפר בסרטון כי מפקד הצבא הגיע אל מעונו וסיפר לו כי הוא תועד נוכח בשיחות שבהן נשמעה ביקורת נגד המלך והממשלה, אף שלא הוא שהשמיע את הביקורת. חמזה טען כי איננו חלק מאף ניסיון הפיכה, אך תקף בחריפות את הממשלה של אחיו למחצה, המלך עבדאללה. 

"כפי שאמרתי למפקד הצבא לא אני אחראי לשחיתות ולחוסר היכולת הניהולית, ששוררות במבנה השלטוני שלנו ב-20 השנים האחרונות. אינני אחראי לחוסר האמון שיש לבני העם שלנו בשלטון, אתם אחראים לכך", אמר חמזה, שנראה עייף ומוטרד. הנסיך סיפר כי קווי הטלפון והאינטרנט למעונו נותקו וכי הוא משדר את הסרטון באמצעות טלפון לווייני, לאחר שהחברה המפעילה אותו הודיעה לו כי בקרוב ינותק גם מאמצעי זה. 

"המדינה שלנו עברה בשני העשורים האחרונים מלהיות אחת המדינות המובילות באזור בתחום החינוך, הרפואה וזכויות האדם למקום שבו אפילו ביקורת פשוטה על הממשלה יכולה להביא למעצר על ידי אנשי כוחות הביטחון", אמר חמזה. "הגענו לנקודה שבה אף אחד אינו יכול לדבר ולהביע את דעתו בלי סבול מביריונות, מעצרים, הטרדות ואיומים", הוסיף הנסיך. 

מוקדם יותר נפוצו בכלי התקשורת בעולם דיווחים על כך שחמזה נעצר יחד עם עוד כ-20 בכירים בשלטון הירדני, זאת בתגובה לניסיון הפיכה. עוד פורסם כי גורמים בסוכנות הביון האמריקנית ובמודיעין הישראלי העבירו את המידע לשלטונות בירדן. בכלי התקשורת הממלכתיים הכחישו כי הנסיך חמזה מעורב בהפיכה או שהוא נעצר, טענה שלפחות חלקה השני הופרך על ידי הסרטון שצילם הנסיך. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...