תאונת רכבת חריגה התרחשה היום (שישי) במצרים במחוז סוהאג'. משרד הבריאות המצרי הודיע כי לפחות 19 איש נהרגו בתאונה ו-114 נפצעו. עם זאת, ספירת הפצועים וההרוגים נמשכת.
#BREAKING | 32 people killed, 84 injured in Upper Egypt’s Sohag train collision- Health Ministry#EgyptToday #BreakingNews #Egypt #Sohag #Africa | #طهطا #سوهاج #عاجل #قطارين #مصر pic.twitter.com/FDT2vSBPL3
— Egypt Today Magazine (@EgyptTodayMag) March 26, 2021
רשת "סקיי ניוז ערבייה" דיווחה כי התאונה התרחשה בין שתי רכבות מול הכפר אל-סוואמיה במצרים עילית שבחלק הדרומי של המדינה. כוחות הביטחון הגיעו למקום כדי להציל נוסעים ולפנות פצועים.
על פי דיווחים במצרים, התאונה התרחשה בגלל אלמונים שהפעילו את בלמי החירום של הרכבת הראשונה. בעקבות כך הרכבת הבאה התנגשה בה. עוד דווח כי בשעה 11:42 התנגשה הרכבת שיצאה מאסואן לכיוון קהיר ברכבת אחרת, מה שהוביל להתהפכות של שני קרונות אחוריים והקטר.
عاجل | اللقطات الأولى لحادث تصادم قطارين بطهطا في #سوهاج وانقلاب بعض العربات وسقوط عدد من الضحايا والمصابين pic.twitter.com/m43WQvjyyB
— الجزيرة مصر (@AJA_Egypt) March 26, 2021
בנוסף, עד ראייה סיפר לרשת כי אחת הרכבות עמדה כאשר הרכבת השנייה התנגשה בה מאחור. כתוצאה מכך, התהפכו כמה קרונות ברכבת הראשונה.
נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי צייץ בחשבון הטוויטר הרשמי שלו כי הוא עקב אחרי התאונה הטרגית היום בין שתי הרכבות במחוז סוהאג': "הכאב בלב שלנו רק יגביר את נחישותינו לשים קץ לאסונות האלה", אמר א-סיסי, "הנחתי את ראש הממשלה ואת כל הגורמים הרלוונטיים להגיע לזירת התאונה, לעקוב ולעדכן אותי בכל ההתפתחויות".
בנוסף, הבטיח א-סיסי להטיל עונש מרתיע על כל מי שגרם לתאונה ושלח תנחומים למשפחות הנפגעים. הוא גם הבטיח פיצוי הולם למשפחות קורבנות האסון.
בעקבות התאונה הקטלנית, התובע הכללי הורה על חקירה דחופה של אירוע ההתנגשות, וצוות מטעם התביעה החל בהליך בירור הנסיבות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו