ביעור חמץ באווירה איטלקית

נראה שגם בפסח הקרוב לא נטייל ונאכל בארץ המגף האהובה • עם זאת, בהחלט נוכל לשאוב השראה מההיצע הקולינרי שלה ולהכין ארוחה איטלקית מסורתית

ברוסקטה קפרזה , צילום: לירון אלמוג

גם בחג הפסח הקרוב תיאלץ איטליה לחכות לנו, התיירים הישראלים, בודדה ועצובה אי שם מעבר לים. אנחנו נישאר לחגוג את האביב בארץ, ניהנה ממשעוליה המוריקים וממרבדי הפריחה והלבלוב. אך בימים הללו טרום החג זוהי הזדמנות נהדרת לבשל ארוחה איטלקית יומיומית, פשוטה וקלה להכנה. להיזכר בנוסטלגיה מענגת במטעמי ארץ המגף וגם לנקות את החמץ מן המדפים בדרך הטעימה ביותר שרק אפשר.

לחם שנותר מיותם במקפיא הופך לברוסקטת קפרזה. שילוב של שתי מנות פתיחה איקוניות ופופולריות עד מאוד. מנת הפסטה תהא המנה הרומאית ספגטי קאצ'ו

א פפה – גבינה ופלפל. לה נדרשים מעט מאוד חומרי גלם, אם כי מן הטובים והמשובחים ביותר.

ולקינוח הגרסה המהירה לטירמיסו נהדר. ללא הפרדת ביצים וללא הקצפתן, אך עם כל המאפיינים הארומתיים של טירמיסו המתובל בקפה חזק ובקקאו מריר.

טירמיסו ללא ביצים

החומרים ל־8 מנות:

לקרם:

√ 2  מכלי שמנת מתוקה להקצפה, 38 אחוז

√ 1 מכל מסקרפונה

√ 1/2 כוס אבקת סוכר מנופה

√ 1 כפית תמצית וניל

לשכבות הבישקוטי:

√ 1/2 1 כוסות קפה אספרסו ארוך מ־2 קפסולות

√ 2 כפות ליקר אמרטו

√ 1 כפית תמצית וניל משובחת

√ 1 חבילת עוגיות בישקוטי

לקישוט:

√ אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1. מצננים את הקפה בקערה גדולה, מוסיפים את הליקר ותמצית הווניל.

2. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה אך לא מדי.

3. מעבירים את המסקרפונה לקערה רחבה ומעבדים אותה קצת בעזרת מטרפה כדי שתתרכך ותתמסר. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את גבינת המסקרפונה המרוככת ואת תמצית הווניל וממשיכים להקציף עוד קצת. נזהרים שלא להקציף יתר על המידה, שכן הקרם עלול להישבר.

4. טובלים את עוגיות הבישקוטי בקפה - להיזהר שלא לטבול יותר מדי. מומלץ לטבול צד אחד ומייד להפוך, לטבול ולהוציא,. לא להשהות את הבישקוטי בנוזל.

5. מסדרים את הבישקוט בתחתית התבנית, מורחים מחצית מהקרם מעל העוגיות שבתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או כף.

6. מניחים מעל הקרם שוב שכבת עוגיות בישקוטי טבולות בקפה ומסיימים שוב במחצית הנותרת של הקרם.

7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך 8 שעות לפחות.

8. בהגשה בוזקים מעל אבקת קקאו.

טירמיסו ללא ביצים // צילום: לירון אלמוג
טירמיסו ללא ביצים // צילום: לירון אלמוג

קאצ׳ו א פפה

החומרים ל־4 מנות:

√ 1 חבילת ספגטי או לינגוויני

√ 200 גרם חמאה

√ 2 כפיות מלח ים אטלנטי

√ 4 כפות גדושות גבינת פרמזן מיושנת מגוררת דק

√ 4 כפות גבינת פקורינו מיושנת מגוררת דק

√ 2 כפות פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה. מקביל, מכינים את הרוטב.

2. במחבת ממסים על להבה בינונית את החמאה. מוסיפים את המלח ומוסיפים תוך כדי תנועה סיבובית את הפלפל השחור למחבת.

3. כשהחמאה נמסה, מוסיפים כמה כפות ממי בישול הפסטה ומערבבים. כשנוצרות בועות קטנות, מכבים את האש ומוסיפים גבינת פרמזן מגוררת.

4. מעבירים את הפסטה (אין צורך לסנן לגמרי, להפך - מוציאים את הפסטה ישירות מהסיר במלקחיים או בכף מחוררת) למחבת עם החמאה והפרמזן ומערבבים.

5. מדליקים שוב את להבת הגז  וממשיכים לערבב עוד דקה. מתקנים תיבול. הרוטב צריך לעטוף את הפסטה ולהיות קרמי ועדין. אם חסרים נוזלים, מוסיפים ממי בישול הפסטה. מניחים בצלחת ומפזרים מעל פקורינו.

קאצ'ו א פפה // צילום: לירון אלמוג
קאצ'ו א פפה // צילום: לירון אלמוג

ברוסקטה קפרזה

החומרים ל־4 מנות:

√ 8 פרוסות לחם

√ שמן זית לפי הצורך

√ 4 עגבניות בשלות ויפות

√ מלח לפי הטעם

√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם

√ 4 כדורי מוצרלה בינוניים

√ ממרח פסטו איכותי

√ עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

1. מושחים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים בתנור בחום בינוני־ גבוה, 200 מעלות.

2. חותכים את העגבניות ל־8 פלחים כל אחת, מסדרים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, זולפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל וצולים בתנור ב־200 מעלות במשך כ־8 דקות עד שהעגבניות שחומות.

3. מורחים על הלחם הקלוי ממרח פסטו, מסדרים עגבניות צלויות ופיסות מוצרלה, מטפטפים מעל שמן זית, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.

ברוסקטה קפרזה // צילום: לירון אלמוג
ברוסקטה קפרזה // צילום: לירון אלמוג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר