תנובה תתחרה בענף תחליפי הבשר עם "מיטלס פארם"

חברה גדולה נוספת נכנסה לתחרות בשוק הצומח שגלגל בשנה שעברה כ־327 מיליון שקלים • מנכ"ל תנובה: "תחליפי החלבון מהצומח - מנוע צמיחה מרכזי"

צילום: רויטרס // המרכז הלוגיסטי של תנובה

לאחר שאסם נסטלה השיקה את מותג תחליפי הבשר סנסשיונל, תנובה תתחרה בה באמצעות מותג תחליפי הבשר הבריטי בשם "מיטלס פארם" (Meatless Farm). 

בשלב הראשון תשיק תנובה, המבורגרים ובשר טחון של מיטלס פארם ובהמשך מוצרים נוספים, כולם טבעונים, ללא גלוטן וללא כולסטרול ומשמשים כמקור לסיבים תזונתיים לצד רמות גבוהות של חלבון. המוצרים ישווקו ברשתות שיווק בפריסה ארצית, וכן בשוק המקצועי, לרבות מסעדות, בתי קפה והמבורגריות.

מחיר ההמבורגר יעמוד על 24.9-29.9 שקלים למארז, ועל 29.9 – 34.9 שקלים לבשר טחון. שוק המזון מן הצומח בישראל גלגל כ־327 מיליון שקלים בשנת 2020, גידול של כ־17% לעומת 2019.  

עיקר הגידול נבע ממוצרים דמויי בשר שצמחו ב־29% לעומת 2019 והגיעו ל־97 מיליון שקל, כאשר המבורגרים והטחון מן הצומח מהווים קטר צמיחה מרכזי. הערכות בעולם הן, שעד 2030 מוצרי דמויי הבשר יהוו כ־10% מסך צריכת הבשר העולמית.

חברת Meatless Farm, שהוקמה בשנת 2016 על ידי מורטן טופט בך היא  חברה בריטית המתמחה בתחליפי בשר, תוך התמקדות בטעם ובמרקם הדומים לבשר. כלל מוצרי החברה מבוססים על חלבוני אפונה וסויה, ללא גלוטן, ללא תוספת חומרים משמרים, טבעוניים ומשמשים כמקור לסיבים תזונתיים לצד רמות חלבון גבוהות. לחברה פטנט רשום בזכותו היא מעניקה למוצרים מרקם ומראה של בשר בקר.

"תנובה הפכה לשחקנים מובילה בתחום תחליפי החלב"

מנכ"ל תנובה, אייל מליס מסר כי "המהלך הוא חלק מאסטרטגיה של תנובה שמגדירה את תחום תחליפי החלבון מהצומח למנוע צמיחה מרכזי של הקבוצה. בשנים האחרונות הפכה החברה לשחקנית המובילה בישראל בתחום תחליפי החלב, תחת מותג 'אלטרנטיב', והשקת תחליפי הבשר מהווה צעד נוסף בהרחבת פעילותה בתחום תחליפי החלבון על בסיס צמחי בשנים הקרובות".  

אלי בן לולו, מנכ"ל חטיבת המזון של תנובה, הוסיף כי "עולם תחליפי הבשר נמצא במגמת צמיחה שהולכת וגוברת בעולם ובארץ, הן בשל צרכים פונקציונאליים והן בשל שינויים באורח החיים".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר