הודו מאשימה: "סין פלשה לשטחנו"

גובר המתח בין שתי המדינות המאוכלסות בעולם • הסינים טוענים: "לא חצינו אפילו בצעד את הגבול"

צילום: אי.פי // מפגינים בהודו נגד סין, השבוע

 

שוב לא שקט באסיה. המתיחות בין סין להודו, שתי המדינות המאוכלסות ביותר בעולם, גברה בימים האחרונים בעקבות תקריות חדשות בגבול ביניהן.

הודו מאשימה את הצבא הסיני בפלישה עמוק לתוך הטריטוריה שלה, באזור הגבול שבהרי ההימאליה. מבחינת הסינים מדובר בחזית שנייה, לאחר ההסלמה במתיחות עם יפן בנוגע לאזור האיים שעליו תובעות שתי המדינות בעלות.

הסכסוך הנוכחי עם הודו החל לאחר שחיילים סינים חצו את הגבול עם הודו ב־15 באפריל והקימו מאהל בעמק דיפסנג באזור לדאקה שבקשמיר המזרחית. בעקבות זאת, בכירים בצבא ההודי נפגשו לפחות פעמיים עם מקביליהם הסינים, אך החיילים נותרו באזור שלטענת הודו הוא חלק מהטריטוריה שלה.

"ביקשנו מהצד הסיני לשמר את הסטטוס קוו שקדם לתקרית בגיזרה הנוכחית (של הגבול המערבי)", הצהיר דובר במשרד לנושאים חיצוניים של הודו. בד בבד, אתמול דווח כי הודו שלחה תגבורות לאזור המחלוקת, כולל גדוד חי"ר המתמחה בלוחמת הרים. 

משרד החוץ הסיני הבהיר מצידו כי "שני הצדדים שומרים על קווי תקשורת טובים ועל תיאום בסוגיית הגבול". יממה קודם לכן אמר דובר משרד החוץ הסיני כי חיילים סינים סיירו לאורך הגבול "ולא חצו אפילו בצעד אחד את 'קו השליטה המעשי'", כפי שמוגדר הגבול הלא רשמי בין מדינות הענק. 

לטענת הודו, זו אינה הפעם הראשונה שהסינים חוצים את הגבול, אך במקרה הנוכחי החדירה היתה העמוקה ביותר וכללה לראשונה את הקמת המאהל.

שר החוץ ההודי, ראנג'ן מאתאי, זימן בשבוע שעבר ללשכתו את השגריר הסיני והביע מחאה רשמית של מדינתו בנושא. 

יש לציין כי זהו אינו העימות הראשון בין המדינות, וב־1962 כבר פרצה מלחמה בין הודו לסין באזור הגבול, שהסתיימה בניצחונם של הסינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר