המדור הפעם מוקדש לאנשים שעושים את זה "תוך כדי". התבוננות בעמוד האינסטגרם שלהם תגלה לכם אוכל וקולינריה במיטבה, הם מכינים ומבשלים, מנדבים מתכונים תדיר, מתויגים בסטורי ומזוהים בזכות האוכל, הצילום והכתיבה - אבל, וזה אבל גדול, בשורה התחתונה לא מדובר במקצוע שלהם, לא בפרנסתם ואפילו לא בעיסוק המרכזי שלהם.
החיבור שלהם לאינסטגרם ולאוכל הגיע ממקום אחר לגמרי והוא מתקיים לצד ה- DAY JOB שלהם. קבלו את הפודיז שאוכלים אינסטגרם לארוחת בוקר ואז יוצאים לעבודה.
לכתבות הקודמות במדור "מרימה פרופיל":
הפנינה הקולינרית שמסתתרת בגן יבנה
אסור לשחק עם האוכל? זה שקר של הורים
סיפורם של האוטודידקטים הקולינריים
עתידות: תכף יבוא לכם שניצל
אם אתם עכברי אינסטגרם ומרבים לעקוב אחר פודי'ז מהסצנה המקומית, סביר להניח שנתקלתם ב"זה של השניצלים", אדיר נחמיאס הידוע בכינוי Adiros. נחמיאס אכן מזוהה עם מתכון השניצלים שלו, למעשה אפשר לומר שהוא שכתב מחדש את תורת פירורי הלחם עם מתכון הום מייד שרבים נהנו לאמץ לחיקם, ובאופן כללי, הפך את השיח על שניצלים למגרה הרבה יותר כשהעלה מחדש את הדיון על הבלילה, ההשרייה, הציפוי והטיגון. לא סתם הוא עומד מאחורי ההאשטאג #תורידו_פאניקה.
לא רק שניצלים נמצא בחשבון של אדיר, נמצא גם עוגות, בעיקר עוגה באסקית אחת מפורסמת, מאפים, סירי תבשילים, חלת כנאפה (כן, זה מטורף כמו שזה נשמע) ושלל דברים שהוא חולם עליהם בלילה ומכין אותם בבוקר. בימים כתיקונם הוא בעלי אולם אירועים, אך גם לפני החל"ת וביטול האירועים שנכפה עליו ועל כולנו, הוא היה איש של אוכל ברמ"ח איבריו ובילה זמן לא מבוטל במטבח, גם בביתו וגם בזה של האולם.
"הכל מתחיל בבית של סבתא בטבריה", הוא מספר. "כולם בשישי מגיעים לאכול ואני רק רוצה לדעת איזה דג זה? מה שמו בזה? למה שמים ביצה בקציצה? ועוד. האמת? עד היום זה ככה".
נחמיאס הוא איש של מטבח הרבה מעבר למה שצריך בעלי אולם שמחות "רגיל". הוא לא היחיד שנפגש עם ספקים ועורך טעימות עבור האולם, אך בשונה מהאחרים, הוא נוהג, או נהג, לעשות סיורים עם טבחיו בכל מיני מקומות בארץ בכדי שיספגו טעמים שונים ויניעו את הדמיון שלהם לפעולה. פעם, כך הוא מספר, הציעו לו להחליף את הטייטל בכרטיס הביקור שלו ל"חוקר חומרי גלם".
פריז בישראל
הפרופיל הבא שנכיר הולך לעשות לכם חשק מטורף למתוק, מתנצלת על זה. מדובר באחד הפרופילים הכי יפים מבין הפודי'ז המקומיים, מלא במאפים, עוגות ועוגיות שלא מביישים קונדיטורית פריזאית. הוא נקי ואסתטי, על גבול האסתטי מדי, וכמובן שלצד כל היופי ישנם גם מתכונים לכל מה שאנחנו רואים ומריירים עליו.
הכירו את חיה אנוקה. בפרופיל שלה כתבה על עצמה "אופה | סטייליסיטית | צלמת", מפני שזה אכן מה שהיא עושה בפועל. למרות שזה נראה שהיא עוסקת בכך כל חייה, הכל התחיל בסך הכל לפני שנתיים, לאחר שקיבלה במתנה מצלמה לכבוד יום הולדתה ה-40.
אנוקה לקחה את המצלמה והתחילה לצלם הכל. זו לא הייתה מתנה מנותקת מהמציאות אלא השלמה ברורה עם העובדה שהגיע הזמן לעלות שלב ביחסים עם הצילום שתמיד בער בה. היא צילמה את הילדים, טבע ושאר פריימים מלאי קסם שראתה בעיניה, אך מעל הכל אהבה לצלם אוכל.
כאן נכנסת בעיה. בשביל לצלם אוכל צריך גם להכין אותו. "פשוט התחלתי לאפות", מספרת חיה. "אנשים מבשלים כדי לאכול ואני אפיתי כדי להתנסות באפייה, בסטיילינג ובצילום בו זמנית". את מה שיצא לה טוב גם בטעם היא פרסמה עם מתכון, ואתם יודעים איך זה, כשיש תמונה יפה ומתכון נוח - הדרך לוויראליות קלה מאוד.
חיה מנגישה לחלוטין את היופי שבפשטות. היא הכינה תותים בשמנת עם טוויסט ולצדם לחמניות עשבי תיבול רכות ומהממות. העמוד שלה יפה להפליא, תוסיפו לכך נדיבות במענה לגולשים, סבלנות, זמינות וטעם וריח שלגמרי עוברים מסך וקיבלתם עמוד שקשה לעזוב אותו.
את תפעול עמוד האינסטגרם וגם את הבלוג עם המתכונים המפורטים שנבנה בעקבותיו עושה אנוקה בזמנה הפרטי בלבד. בשאר הזמן היא מנהלת שיווק בסטארטאפ. כן כן, מדובר בהייטקיסטית העובדת במשרה שדורשת ממנה שעות רבות, מצגות וטבלאות אקסל שממש לא נראות כמו עוגת גבינה ושאר קינוחים.
"אני אוהבת את מה שאני עושה בהייטק". היא עונה כשאני שואלת איך אפשר. "כל אחד מהדברים שאני עושה נותן לי שקט במקום אחר. טוב לי במקום בו אני נמצאת ולא הייתי רוצה להפוך לעצמאית, כרגע לפחות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו