צילום: עודד קרני // ווילבקין מול מדר. מכבי באה בטירוף

הגיעו מוכנים לדרבי: ההפסד לגלבוע העיר את מכבי ת"א

הצהובים התנפלו מהרגע הראשון של הדרבי ולא השאירו להפועל ת"א סיכוי • הפועל ירושלים יצאה מהמשבר? התשובה תגיע בחצי גמר הגביע • וגם: הקבוצה הכי גרועה בליגה ממשיכה להתדרדר • סיכום המחזור בליגת העל

1. לפני פגרת הסגר מצבה של עירוני נהריה היה גרוע. מתברר שיש לאן לרדת - אחרי הפגרה היא נראית רע אפילו יותר.

זה קורה לקבוצה הצפונית אחרי שעברה מתיחת פנים גדולה כאשר חזרה מהפסקת הליגה עם ארבעה שחקנים חדשים. לסגלוביץ' יש קו חוץ חדש לגמרי. בחלק הראשון של העונה היו לנהריה קיילין לוקאס, דומיניק ווטרס וניב משגב. עכשיו זה מאליק ניומן, מקנזי מור וזיו בן צבי. בעיקר לא מובן למה שוחרר לוקאס (21 נקודות למשחק) ועוד ליריבה ישירה בתחתית כמו מכבי חיפה.

אחרי שני משחקים בתצורה החדשה - המצב מוסיף להתדרדר. נהריה חטפה שתי תבוסות בהפרש כולל של 44 נקודות עם ממוצע ספיגה של 104 נקודות. הוחלף מאמן, הוחלפו שחקנים, מה עוד צריך להחליף כדי שהקבוצה תשתפר?

נהריה ניצחה רק במשחק אחד עד כה העונה (היחידה עם מאזן כזה בליגה). אם לא תתעשת מהר היא תהפוך למכבי אשדוד של העונה שעברה. הקבוצה שבמשך כל העונה היה ברור שתרד ללאומית.

לוקאס. איך בנהריה ויתרו עליו? // צילום: מאור אלקסלסי
לוקאס. איך בנהריה ויתרו עליו? // צילום: מאור אלקסלסי

2. הדבר הכי גרוע שקרה להפועל ת"א הוא ההפסד של מכבי ת"א לגלבוע/גליל. ביום חמישי שעבר היתה אמורה מכבי לשחק נגד אנדולו אפס, אבל המשחק נדחה. למשחק היורוליג היא היתה באה במוכנות שיא. למשחק שבא במקום ביום שישי בצהריים נגד גלבוע/גליל בליגה היא הגיעה במוכנות מינימלית, אם בכלל.

ההפסד לקבוצה של אבישי גורדון העיר את הצהובים שהגיעו לדרבי מוכנים מאוד. תוסיפו לזה את המוכנות המיוחדת שתמיד יש לה לקראת משחקי דרבי ולא משנה מה מצבה של הפועל. כל זאת מסביר את ההתנפלות של מכבי בדרייב-אין, את ה-20 הפרש שהיה לה עוד לפני המחצית, אז המשחק כבר היה גמור.

ומהצד האדום: חשבנו שעם טייריק ג׳ונס בעמדת הסנטר, עם קבוצה יותר מאוזנת (לא מספיק) וכושר משופר לאחרונה - הדרבי יהיה צמוד יותר. מתברר שכשמכבי באה בצורה שכזו, עדיין אין לאדומים סיכוי.

היל. נראה שהירושלמים התגברו על ההדחה // צילום: עודד קרני
היל. נראה שהירושלמים התגברו על ההדחה // צילום: עודד קרני

3. בשבוע שעבר חוותה הפועל ירושלים שפל עונתי, אולי אפילו השפל של השנים האחרונות - הדחה כבר בשלב המוקדם בליגת האלופות. את ההדחה לא ישכחו עוד הרבה זמן, אבל נראה שהקבוצה מהבירה מצליחה להגיב היטב ולא המשיכה את תהליך הצלילה.

מיד אחרי ההפסד בלימוז׳ שגמר את הסיפור האירופי, אדומייטיס והשחקנים חזרו לליגה עם שני ניצחונות משכנעים. נכון שהיריבות לא היו מאריות הליגה, אבל היכולת משכנעת. אלה המספרים: 47 הפרש ביחד בשני הניצחונות על מכבי חיפה והפועל באר שבע. ממוצע של 94 נקודות ו-24 אסיסטים, עם 26 שלשות בשני המשחקים.

נראה שירושלים ידעה לצאת מהמשבר, אבל החותמת הסופית לכך תהיה רק בשבוע הבא. אז היא תיפגוש בחצי גמר גביע המדינה את הנמסיס של השנים האחרונות - מכבי ראשל״צ.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...