בטקס וירטואלי היסטורי, חתמו היום (שני) שר החוץ גבי אשכנזי ושרת החוץ של קוסובו, מליסה חרדינאי, על כינון יחסים דיפלומטיים בין ישראל לקוסובו. השר אשכנזי חשף בסיום הטקס את השלט שיוצב בפתח השגרירות של קוסובו שתוקם בירושלים.
צילום: משרד החוץ | צילום: משרד החוץ
במהלך המפגש אמר השר: "היום הסרנו את הלוט מעל שלט הכניסה שיוצב בפתח השגרירות. מאמין שעד פסח נחנוך סופית את שגרירות קוסובו בירושלים, בירת ישראל".

עוד הוסיף: "כינון היחסים בין ישראל לקוסובו הוא צעד היסטורי חשוב ומרגש, המשקף את השינויים הרבים שחווה האיזור בחודשים האחרונים. היום מצטרפת קוסובו רשמית למעגל המדינות השואף לשלום ויציבות והמכיר בישראל וירושלים בירתה. החלטת קוסובו להצטרף למעגל המדינות הנלחמות באנטישמיות, שאימצו את הגדרת האנטישמיות של IHRA, היא הוכחה ניצחת לברית החשובה בין העמים והתרבויות. כולי תקווה כי קוסובו תמשיך ותפעל בדרך זו של שלום ומלחמה בקיצוניים, ותפעל גם להכרה בחיזבאללה על כל זרועותיו כארגון טרור".
בנוסף למסמך כינון היחסים, חתמו שני שרי החוץ על מזכרי הבנות להתייעצויות מדיניות והסכם לשת"פ בתחומי מש"ב (סוכנות סיוע בינ"ל של משרד החוץ).

לטקס קדמה פגישה בילאטרלית בהשתתפות שני שרי החוץ והצוותים המקצועיים, במהלכה הדגישה שרת החוץ של קוסובו את מחויבותה של קוסובו לדזיגנציה של חזבאללה. בנוסף, שיתפה בתוכניתה לקדם בקוסובו את החינוך לזיכרון בשואה כמו גם טיפול בבתי קברות יהודיים ופתיחת מרכז תרבות יהודי כבר השנה. בטקס הוירטואלי השתתף גם מת׳יו פאלמר, סגן עוזר מזכיר המדינה לנושאים אירופאיים ואירו-אסייתיים במחלקת המדינה בארה״ב.
שר החוץ אשכנזי הודה לממשל האמריקאי על תרומתו לכינון היחסים בין ישראל לקוסובו: "אני מודה לארצות הברית על מאמציה לקידום השלום בעולם, וקידום יחסי ישראל עם מדינות שעד לפני זמן קצר לא היו לנו יחסים דיפלומטים איתן. ישראל רוצה לראות בלקן יציב. במידה ויהיה רצון בשני הצדדים נשמח לקחת חלק במאמץ לבנות אמצעים בוני אמון יחד עם קוסובו סרביה בחסות ארצות הברית."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו