"לא הגעת למלון חמישה כוכבים": הסלבס נגד קורין גדעון

כמה שעות לאחר שהמגישה קורין גדעון ילדה את בתה הבכורה ופרסמה פוסט נוקב לגבי התנאים בבית החולים איכילוב, מפורסמים אחרים לא חסכו בתגובות קשות נגדה

הפוסט של קורין גדעון // צילום: מתוך האינסטגרם // הפוסט של קורין גדעון

אם קורין גדעון חשבה שהצירים כואבים, כדאי כנראה שתתרחק מאלפי התגובות שהציפו את הרשת שעות לאחר שהעלתה פוסט זועם נגד בית החולים איכילוב.

כזכור, היום (רביעי) עדכנה גדעון את עוקביה באינסטגרם כי ילדה את בתה הבכורה בשעה טובה לאחר היריון ארוך ומתוקשר. אלא ששעות לאחר הלידה והתמונה החצי מחויכת שהעלתה ממיטת בית החולים, גדעון לא חסכה במילים קשות נגד איכילוב.

חדר זהה לזה של קורין גדעון

"מי שמתכננת ללדת באיכילוב - קחו בחשבון שהמחלקות מזעזעות! חדרי הלידה מדהימים וכוח האדם שם מהמם, אבל במחלקות - עולם אחר... אני מהבוקר בחדר פנימי, בלי חלון אפילו, בלי חמצן, בלי לדעת אם אור או חושך. בקושי כורסה ליד המיטה. כנראה כי לא הפעלתי קשרים או ביקשתי פרוטקציות, כנראה כי אין לי 'רופא סלב' שידאג לי... כי אני תמיד מעדיפה לבוא פשוט, וככה גם באתי לפה. 

זה לא קשור אליי, לאף אחד לא מגיע יחס כזה!!! לאף תינוק ולאף יולדת לא מגיע לשהות בחדר חנוק. עצוב מאוד שככה הדברים מתנהלים. 12 שעות אחרי לידה ועדיין לא נשמתי אוויר צח על אף שהובטח לי לעבור חדר מהבוקר ועל אף כל תחנוניי... ועוד אני 'קורין גדעון'. עלאק".

בתגובה לסטורי הטעון, העלה פרופסור יריב יוגב מנהל בית החולים ליס ליולדות ולנשים תגובה משלו, שכללה גם היא מילים לא פשוטות:

"קורין גדעון שלום, מעולם בכל שנותיי כרופא לא נתקלתי בפוסט איום כמו שכתבת על מחלקת היולדות שלנו. לרגע חשבתי שאובחנת כחולת קורונה ואת שוהה במחלקת קורונה לצד יולדות אחרות שאובחנו למאומתות ביום המאושר בחייהן שבאמת הפך לחוויה טראומטית. אבל לא, 'ואני עוד קורין גדעון' כמו שהדגשת בסטורי שלך ובשיח האיום והמבזה בו דיברת כלפיי צוות האחיות במחלקה, אושפזת 'רק' בחדר פרטי במחלקת יולדות חדשה ומפוארת שנפתחה לפני חודשים בודדים וכוללת מיטה מתכווננת, טלוויזיה חכמה 55 אינטש, מגש ארוחות אישי לחדר וכורסה נפתחת לבעל.

תגובת בית החולים באינסטגרם
תגובת בית החולים באינסטגרם

כנראה שהתנאים האלו, מהמפוארים ביותר ברפואה הציבורית, מזעזעים עבורך. אז קורין, ראשית, המון אושר ונחת ואני שמח על חווית הלידה הטובה שעברת. יחד עם זאת, צר לי עבורך שכך בחרת להשתלח בצוות מסור שעובד ימים ולילות ולהוציא דיבתו של בית חולים בצורה מכוערת כזו. ברגעים כאלה אני פשוט יודע שזה יותר מעיד על עצמך מאשר עלינו. פרופ׳ יריב יוגב וצוות בית החולים ליס".

הפוסט של גדעון הצליח שלא במפתיע לחולל סערה ברשת, וזו הוצפה באלפי תגובות של גולשים שנחלקו לשני מחנות ברורים: אלה שתמכו בגדעון וחיזקו את דבריה, ואלה שיצאו נגדה במילים קשות - ביניהם לא מעט סלבס שהגיבו בציניות ולהוציא אף בלעג: 

טום באום - "פאקינג קורין גדעון. אני בהלם שלא קיבלה חדר עם חלון".

יוגב אלקיים ("חתונה ממבט ראשון") - "לדעתי היא צריכה להחליף את החתימה שלה מהיום ב"ואני עוד קורין גדעון".

ערן אמרג'י ("אהבה חדשה") - "דבר חשוב שלא צויין בכתבה מחשש לפרסום ממומן. רגע לפני הלידה ל'קורין גדעון' ירדו מים של 'מי עדן'".

אייל ברקובר ("הישרדות") - "לא מבין את הטרנד הזה שנהיה לכולם עכשיו להתלונן בסטורי על כל דבר. יאללההה".

מושיק גלאמין  - "חייבת לציין שאני ילדתי באיכילוב והיה מדהים. באתי הכי רגיל. קצת היה להם שוק בהתחלה שגילו שאשכרה יש לי רחם, אבל הביאו לבעלי כורסא ומסך קולנוע. ממליצה בחום".

שני כספי - "היי יקירה, לפני כשלוש שנים וחצי ילדתי את ביתי ולאחר הניתוח ישנתי בחדר משותף עם כסא לא נפתח לבעל. מה שהיה לפני המחלקות החדשות. לאחר הלידה לא עניין אותי איפה על מה ולמה אני ישנה העיקר שכולנו היינו בריאות.

לא מאמי, לא הגעת למלון חמישה כוכבים בהוואי. הגעת לבית חולים ועוד למחלקות החדשות. הייתי שם בלידה האחרונה שלי וזה נראה מדהים לעומת הראשונה. חדר פרטי לכל יולדת. ספה נפתחת לבעל. הצוות מדהים והמקום נראה עוד יותר מדהים. אם את צריכה אוויר צח, צאי החוצה להתאווררות. אגב, ובעלי עוד "עומרי כספי" עלק, הגיע ללא פרוטקציות כי כזה הוא ואמרנו תודה על הכל".

אדל בספלוב - "יריב יוגב אחד האנשים המדהימים שיצא לי להכיר ולפגוש, וכך גם המחלקה המדהימה באיכילוב. צוות מדהים. צריך להגיד תודה על כל יום שהצוות הזה לצידנו".

לינוי בר גפן - "דברים שמרפררים לשואה בסדר עולה: 3.השואה, 2.מודעה של מרצ, 1.ילדה מפונקת עם גישה מוגזמת לרשתות חברתיות שנאלצה ללדת בבית חולים שנלחם בקורונה ועדיין מצליח לספק לה חדר פרטי וצוות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר