התה של ויסוצקי גרם לאינטרנט להשתגע

"התה שיביא שלום" או "גניבת דעת, הקריסטל של התיונים"? • כך הפך תה "חמדת השקד" של ויסוצקי למושא לוויכוחי אינטרנט בקבוצות פודי'ז בארץ

תה המריבה // צילום: דרור עינב // תה המריבה

מלכת אנגליה לא יודעת את נפשה מרוב דאגה בשבועות האחרונים, וזה לא בגלל נגיף הקורונה או אפילו הנכדים הסוררים שלה שמדירים שינה מעיניה. ממש מתחת לאפה, אליזבת מרגישה את האדמה רועדת ואת הכתר משקשק על ראשה וכל זאת בגלל דרמה שמקורה בתכשיט האמיתי של הממלכה: התה.

שעות טיסה מאנגליה, ממש כאן אצלנו בישראל, מתנהל לו קרב של ממש, שזכה לשם קוד "קרב השקד".

הסכסוך הוא בין שני מחנות: מעריצי תה חמדת השקד שיעשו הכל כדי שהתה האהוב שלהם יזכה לכבוד שהם חשים שמגיע לו, ומנגד המתנגדים, אותם צרכנים שטעמו את התה וזעקו "די לפייק ניוז".

תרגיל שיווקי מבריק או משקה אלוהי

לטובת מי שטרם נחשף לדיון הכי רותח ברשת מאז סוגיית החומוס דוך או סיבוב, הנה תקציר: בשבועות האחרונים הפך תה מסדרת הגן הקסום של חברת ויסוצקי לכוכב רשת ויראלי, לא מעט בזכות אסופת פוסטים בקבוצת הפייסבוק "רעבים ברעבך" המונה יותר מרבע מיליון עוקבים.

הסיבה ל"הייפ" לא לגמרי ברורה, שכן לא מדובר בתה חדש אלא בכזה שיושב על המדפים כמה שנים טובות. עם זאת, הוא הפך לאחרונה, כאמור, לוויראלי והפך למושא הויכוח בין גולשים רבים. האם ההייפ מוגזם או שמדובר כאן בכוכב. טעמם העשיר של השקדים בשילוב תערובת פירות ותבלינים, יוצרים חליטה בעלת ארומה משכרת במתיקות מעודנת", נכתב בתיאור באתר של ויסוצקי על התה המשתייך לסדרת הגן הקסום.

ומה כתבו הגולשים שמעריצים? "זה תה מעולה שצריך להגיש בשולחן מלכים חד משמעי", נכתב. "הריח והטעם של התה מזכירים לי וופלות בטעם שוקולד. אחרי כל לגימה מחפשת את הוופלה", כתבה גולשת אחרת. "זה מדהים", "זה כמו לשתות קרואסון שקדים", הוסיפו מעריצי שקד נוספים.

"דעה שחייבת להיות פופולרית: היחיד שיכול לאחד את גוש המרכז-שמאל בשלב הזה הוא תיון של חמדת השקד. רוץ תיון, רוץ", כתב בהלצה גולש נוסף. "אלוהים רצה שנחווה אתחלתא דגאולה, אז שלח לנו את חמדת השקד", כתב גולש אחר.

תה חמדת השקד של ויסוצקי // צילום: ברוך נאה
תה חמדת השקד של ויסוצקי // צילום: ברוך נאה

ובצידה השני של הכוס? סערה

"האמת שאני לא מבינה את ההתלהבות, אחת החליטות הלא מוצלחות שטעמתי", שיתפה גולשת מאוכזבת. "מה את לא מבינה? מושפעים. מחפשים לייקים", "חיזקה את דבריה גולשת נוספת. "גם אם יהיה לזה טעם של חצץ אנשים יקנו", הוסיפה גולשת אחרת וזכתה לחיזוק: "בדיוק! התיון הזה הוא הקריסטל של התיונים".

"הריח מטורף! הטעם בפועל לדעתי הוא של תה אחרי שטבלו בו פתי בר", נכתב. "הריח של חמדת השקד הוא הסיבה שאנשים מאמינים שיש אלוהים, הטעם הוא ההוכחה לזה שאין", הוסיף גולש אחר.

"אני מנסה להבין מי ירצה לשתות תה עם שם של צימר לפי שעה?" נכתב גם בעמוד הפייסבוק דברים שצריכים להיאמר. "זה טעם אלוהי שלא יתואר. אתם סתם בכיינים שלא יודעים ליהנות מכלום ולחפש פגם בכל דבר", כתבה גולשת לכל מי שטען כי מדובר בתרגיל שיווקי מוצלח אבל לא הרבה מעבר.

אחרים זעמו על כך ששמו של התה לא נאמן למרכיביו ותהו כיצד ניתן לו השם חמדת השקד כשהוא אינו מכיל כלל שקדים. "אז לגבי הטרנד של חמדת השקד ", כתב גולש שהחליט לבדוק את הנושא. "קניתי, הגעתי הביתה אמרתי בוא נסתכל ברשימת המרכיבים, ואין בכלל בזה אפילו לא אחוז של שקד. אז איזה בדיוק חמדה ואיזה שקד? אני רוצה שקד". "צריך לקרוא לזה חמדת השקר", כתבו גולשים אחרים באכזבה.

"נותן פייט רציני"

בניסיון להבין מה עומד מאחורי הסערה פנינו לקרן אפל, מנהלת השיווק בחטיבת התה בויסצוקי. "ההייפ סביב התה אמיתי לחלוטין", אישרה אפל והוסיפה שהתה אכן מככב גבוה במדרג התיונים הנמכרים ביותר בסדרת הגן הקסום של ויסצוקי. "זה לא דבר של מה בכך כשיש לו מתחרים חזקים וותיקים כמו הלואיזה והתה הירוק" הוסיפה "והוא נותן פייט רציני".

"בכל פעם שמגיע עובד חדש לחברה", גילתה לנו אפל מידע פנימי, "אנחנו תמיד מובילים אותו למגירת ההפתעות במטבח שם יש את כל התיונים שתוכלו לחלום עליהם. חמדת השקד הפך די מהר לכוכב, והוא בהחלט בין הטעמים שנחטפים הכי מהר, במיוחד כשמשדרגים אותו עם מעט חלב", שיתפה בטיפ להשבחת הטעם.

אפל אישרה גם כי אכן לא מדובר בטעם חדש, וסיפרה לנו שגם לפני כשלוש שנים הטעם זכה לעניין רב סביבו שנרגע לאחר תקופה מסוימת. כעת, כנראה לא מעט בזכות הדיון המחודש שנוצר ברשת ובעיקר בקבוצה "רעבים ברעבך" שם כיכב בשבועות האחרונים בכמות לא מבוטלת של פוסטים שזכו לעשרות שיתופים ומאות תגובות, נוצר סביבו הייפ מחודש.

"המחסור על המדפים אמיתי" היא מאשרת, "ואנחנו אכן מקבלים הרבה פניות מצרכנים עם שאלות על התה וכיצד ואיפה ניתן להשיגו וכמובן שדואגים למלא את המחסור איפה שצריך".

ההייפ סביב התה גם הוביל לטרפת משנה, כששני מתכונים לעוגיות של krutit וחן ואלון קורן הפכו לויראליים לא פחות מהתה עצמו, ואף הצליחו לגרום לחלק ממחנה מאוכזבי התה לשוב ולדבר בשבחו כשהוא מגיע בפורמט אפוי ולא בכוס.

אז מי ניצח? כנראה שכמו כל דבר שקשור לטעם וריח אין באמת תשובה חד משמעית או נכונה או לא נכונה, אבל דבר אחד בטוח: כזו סערה על כוס תה לא הייתה מאז שאליס נקלעה למסיבה של הכובען המשוגע.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר