השכירות באמירויות - יקרה

חברות ישראליות, כמו חברות בכל העולם, מתעניינות בעיקר באזורי הסחר החופשי באיחוד האמירויות • באזורים אלה הממשל מעניק מגוון הטבות, כולל החזרי הוצאות ופטור ממס אישי 

אבו דאבי // צילום: GettyImages

דמי השכירות של משרדים חדשים במרכז העסקים בדובאי עומדים על 149-95 שקלים למ"ר לחודש; וביד שנייה שכר הדירה הוא 136-70 שקלים למ"ר לחודש.

תעריפי ההשכרה של משרדים בשוק הראשי באבו דאבי עומדים על  138-123 שקלים למ"ר לחודש ומחירי השכירות של אזורי הסחר החופשי גבוהים יותר ועומדים על 169-146 שקלים. כך עולה מסקר שוק בתחום שכירות משרדים בדובאי ואבו דאבי, שערכה חברת CBRE העולמית בסניפה באיחוד האמירויות. החברה ערכה סקר שוק כדי לענות על ביקוש של חברות המתכוונות לפתוח שם נציגות. מהבדיקה עולה, כי חברות TECOM, למשל, משלמות 183-117 שקלים למ"ר. בטווח מחירים דומה שוכרות חברות כמו גוגל, דיסני, קוקה קולה, ויזה, אקספדיה ופיליפס בריאות.

באזור גב'ל עלי, דמי השכירות עומדים על 125-90 שקלים למ"ר ובין השוכרות שם ניתן למצוא את קראפט וג'ונסון אנד ג'ונסון. במרכז הסחר העולמי, דמי השכירות עומדים על 160-133 שקלים למ"ר. במרכז הפיננסי בדובאי דמי השכירות הם 312-133 שקלים למ"ר ושם ניתן למצוא את סיטיבנק, מאריוט ובלומברג, למשל. חברת התרופות הענקית באייר ממוקמת בפארק המדעים בדובאי, שם דמי השכירות נעים בין 105 ל־137 שקלים למ"ר.

דובאי מצפה לצמיחה של 8% בהיצע בשלוש השנים הקרובות עם 800,000 מ"ר, ו־24% מהגידול הם בפרויקט אחד ענק סמוך למרינה של דובאי, שנקרא מגדלי אגם ג'ומריה. בניית 500,000 מ"ר משרדים נוספים צפויה להסתיים בשלוש השנים הקרובות באבו דאבי, המשקפים גידול בהיצע של 12%.

​ מפת שכירות משרדים בדובאי // צילום: מתוך מחקר CBRE ​
​ מפת שכירות משרדים בדובאי // צילום: מתוך מחקר CBRE ​

לשתי הערים כמה אזורי סחר חופשי, שכל אחד מהם מתוכנן סביב קטגוריות עסקיות ומציע רישיונות לחברות בבעלות זרה בקטגוריות אלה: התנאים באזורי הסחר החופשי כוללים פטור ממס יבוא ויצוא, החזרי השקעות, פטור ממס חברות, פטור ממס הכנסה אישי וסיוע בגיוס עובדים, חסות ודיור. בדובאי יש 25 אזורי סחר חופשי, ובשנים האחרונות הותר לחברות הפועלות בהם לפעול באותם תנאים גם מחוץ לאזורים אלה. באבו דאבי יש שישה אזורים נוספים של סחר חופשי.

המע"מ עומד על 5%. סמדר מיכאלוב, מנהלת המחלקה הבינלאומית ב־CBRE ישראל, אמרה ל"ישראל היום" כי  "המחירים באמירויות לא נמוכים בכלל - דומים לת"א. הבדיקה נועדה, בין היתר, לחברות ישראליות המעוניינות לבחון אפשרות לפעול שם. יש עניין מיוחד באזורי הסחר החופשי - אליהם הכי קל להיכנס.

אפשרות נוספת היא באמצעות חללי עבודה, כמו WeWork וריגס, או המותג המקומי - servcorp. מאז חתימת ההסכם קיבלנו מבול פניות להשקיע שם בתחום המגורים, אבל אנחנו רואים פוטנציאל יזמי גדול יותר להשקעות במשרדים ולא במגורים. עם קצת סבלנות יש לאן להתפתח, אבל רק אחרי שהקורונה תעבור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר