משרד הבריאות עדכן הבוקר (שישי) כי 7,597 בני אדם בישראל אובחנו בקורונה אתמול. בכך, עלה מספר המאובחנים ל-474,001, מהם 65,514 חולים פעילים. בסך הכול בוצעו אתמול יותר מ-122 אלף בדיקות, ושיעור החיוביים עומד על 6.2% - נתון דומה לזה של יום רביעי.
בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 1,481 חולי קורונה כאשר 873 במצב קשה, ומתוכם 220 חולים מחוברים למכונות הנשמה. מספר הנפטרים בישראל מאז פרוץ המגפה עומד על 3,565. מספר אנשי הצוות הרפואי שנמצאים בבידוד עומד על 5,680, כאשר מתוכם 671 רופאים ורופאות ו-1,466 אחים ואחיות.
בשל נתוני התחלואה הגבוהים והתפשטות מוטציית הקורונה הבריטית ועל רקע מבצע החיסונים, תקנות הסגר ההדוק נכנסו הלילה לתוקף ויימשכו לפחות שבועיים, עד ל-21 בינואר.
במסגרת הסגר המהודק תיאסר פעילות של עסקים, מסחר ונותני שירותים. גם מערכת החינוך תיסגר (למעט החינוך המיוחד), ומסעדות יוכלו לעבוד רק במתכונת של משלוחים. עם זאת, המצב יהיה שונה במקרים של מקומות עבודה מסוימים בהם העובדים הכרחיים לאספקת מוצר או שירות ושבהם תותר תפוסה מלאה.
יחולו איסורים על קיום אירועים, למעט השתתפות של קרובי משפחה מדרגה ראשונה בחתונה, בהלוויה או בטקס דתי לציון בר מצווה או בת מצווה, בברית או בטקס דתי דומה לאלה בדתות אחרות. תיאסר גם פעילות במקומות המשמשים לאימוני ספורט (למעט לפעילות לצורך אימון ותחרות של ספורטאים מקצועיים המייצגים את ישראל או שמשחקים בענפים השונים במסגרת בוגרת רשמית).
אתמול אמר רה"מ בנימין נתניהו בהצרה לתקשורת כי "ישראל תהיה המדינה הראשונה שתצא מהקורונה". רה"מ הוסיף: "כחלק מההסכם עם פייזר, קבענו שישראל תהווה מדינת מודל עולמי לחיסון מהיר של מדינה שלמה. בשל כך, הקדמנו את הגעת החיסונים והגדלנו את הכמות. אנחנו אור לגויים".
ראש הממשלה התייחס בדבריו גם להשפעת החיסונים, ואמר כי "בליל הסדר הקרוב, אם לא יהיו הפתעות, נוכל להסב סביב השולחן החג עם סבא וסבתא, הילדים והנכדים. כשנשאל מה השתנה הלילה הזה, הכל השתנה. באמצעות מבצע 'חוזרים לחיים', נפתח את הכל, נחזור למסעדות, לפאבים, לאירועי תרבות".
בתוך כך, רה"מ נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין צפויים לקבל מחר את המנה השנייה של החיסון של פייזר, בכך השניים יהיו הראשונים שיתחסנו לקורונה בישראל באופן מלא.